Krompir je pogosto prisoten v naših jedeh. Lahko ga pripravimo na raznovrstne načine, a pečen in polnjen s kakšnim dobrim živilom, še vedno najbolj navduši. Preverite recept.

Sestavine

  • Krompir – 3 kosi (veliki)
  • Gobe ​​- 500 g
  • Rastlinsko olje
  • Čebula – 1 kos
  • Kisla smetana – 200 g
  • Voda – 50 ml
  • Sol
  • Črni poper
  • Maslo – 70 g
  • Česen – 2 stroka
  • Sir – 60 g

Postopek

  1. Krompir zavijemo v alu-folijo in ga položimo na pekač.
  2. Pečemo ga 50-60 minut v pečici na 200 stopinjah.
  3. Gobe očistimo in sesekljamo na majhne koščke.
  4. V ponev damo olje in gobe popečemo.
  5. Dodamo jim malo olja.
  6. Čebulo sesekljamo in jo dodamo gobam. Pražimo dalje.
  7. Prilijemo smetano, vodo in solimo ter popramo.
  8. Ob stalnem mešanju pražimo dalje.
  9. Maslo narežemo na kocke in mu dodamo stisnjen česen. Premešamo, da se povežejo.
  10. Sir naribamo.
  11. Ko je krompir pečen, ga odvijemo iz folije in prerežemo na polovice.
  12. Naredimo vdolbinice in jih premažemo z mešanico masla in česna.
  13. Po vrhu damo nadev iz gob in nariban sir.
  14. Pečemo v pečici še 5 minut in jed je pripravljena.
  15. Po vrhu potresemo še s sesekljanim peteršiljem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNista dovolj samo sol in voda pri kuhanju krompirja, dodati morate tudi to, da bo še bolj slasten
Naslednji članekOptična iluzija: Samo 7 % ljudi lahko v 5 sekundah opazi rolko, skrito v garaži! Ste med njimi?