V prazničnem času pripravite okusne čokoladno karamelne storže. Recept vsebuje seznam sestavin in podrobna navodila za pripravo. Pripravite jih in očarajte vse vaše goste in družinske člane.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 150 g masla
- 3 jajca
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
- 200 g sladkorja
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 100 g praženih orehov
- 6 žlic karamelne omake (priporočamo, da kar stopite karamelne bombone)
- Čokoladni kosmiči za dekoracijo
- Sladkor v prahu za posipanje
Navodila
- Temno čokolado in maslo raztopite skupaj v mikrovalovni pečici ali parnem kotlu, dokler ne postane gladka. Občasno premešajte, da se enakomerno stopi.
- V ločeni skledi zmešajte jajca, sol, vanilijev sladkor in sladkor, dokler se dobro ne povežejo.
- Postopoma dodajte stopljeno čokolado in mešanico masla v jajčno zmes, nenehno mešajte, dokler ni gladka in dobro združena.
- Moko in kakav v prahu presejte v čokoladno mešanico in nežno premešajte, dokler ni popolnoma zmešana.
- Mešanici dodajte pražene oreščke in dobro premešajte.
- Pečico segrejte na 180 °C.
- Namastite pekač velikosti 20×20 cm in vanj vlijte čokoladno zmes.
- Pecite v predhodno ogreti pečici 30-40 minut oziroma dokler se kolač ne strdi in zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne izstopi čist.
- Pustite, da se popolnoma ohladi v pekaču, preden ga odstranite.
Ko se ohladi, ga razdelite na 6 enakih delov. - Vsak del oblikujte v stožčasto obliko in ustvarite osnovo.
- S palcem naredite luknjo v sredini vsakega korneta.
- Pecivo za 15 minut postavite v hladilnik, da se strdijo.
- Tik pred serviranjem vsako jamico napolnite z žlico karamelne omake.
- Okrasite s čokoladnimi kosmiči in potresite s sladkorjem v prahu.