V prazničnem času pripravite okusne čokoladno karamelne storže. Recept vsebuje seznam sestavin in podrobna navodila za pripravo. Pripravite jih in očarajte vse vaše goste in družinske člane.

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 150 g masla
  • 3 jajca
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
  • 200 g sladkorja
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 100 g praženih orehov
  • 6 žlic karamelne omake (priporočamo, da kar stopite karamelne bombone)
  • Čokoladni kosmiči za dekoracijo
  • Sladkor v prahu za posipanje

Navodila

  1. Temno čokolado in maslo raztopite skupaj v mikrovalovni pečici ali parnem kotlu, dokler ne postane gladka. Občasno premešajte, da se enakomerno stopi.
  2. V ločeni skledi zmešajte jajca, sol, vanilijev sladkor in sladkor, dokler se dobro ne povežejo.
  3. Postopoma dodajte stopljeno čokolado in mešanico masla v jajčno zmes, nenehno mešajte, dokler ni gladka in dobro združena.
  4. Moko in kakav v prahu presejte v čokoladno mešanico in nežno premešajte, dokler ni popolnoma zmešana.
  5. Mešanici dodajte pražene oreščke in dobro premešajte.
  6. Pečico segrejte na 180 °C.
  7. Namastite pekač velikosti 20×20 cm in vanj vlijte čokoladno zmes.
  8. Pecite v predhodno ogreti pečici 30-40 minut oziroma dokler se kolač ne strdi in zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne izstopi čist.
  9. Pustite, da se popolnoma ohladi v pekaču, preden ga odstranite.
    Ko se ohladi, ga razdelite na 6 enakih delov.
  10. Vsak del oblikujte v stožčasto obliko in ustvarite osnovo.
  11. S palcem naredite luknjo v sredini vsakega korneta.
  12. Pecivo za 15 minut postavite v hladilnik, da se strdijo.
  13. Tik pred serviranjem vsako jamico napolnite z žlico karamelne omake.
  14. Okrasite s čokoladnimi kosmiči in potresite s sladkorjem v prahu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #38
Naslednji članekZdravstvene koristi koprive, za katere niste vedeli