Enostaven in okusen cimetov kruh, poln vrtincev sladkega cimetovega sladkorja. Sočen, maslen in popoln prigrizek ali sladica.
Sestavine
Suhe sestavine:
- 375 g (2 1/2 skodelice) navadne (univerzalne) moke
- 220 g (1 skodelica) belega sladkorja
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
Mokre sestavine:
- 3 jajca
- 125 ml (0,5 skodelice) rastlinskega olja
- 290 g (1,33 skodelice) kisle smetane
- 2 žlički vanilijevega ekstrakta
Cimetov sladkor:
- 60 g (4 žlice) nesoljenega masla, stopljenega
- 1,5 žlice cimeta v prahu
- 165 g (3/4 skodelice) rjavega sladkorja, pakiranega
Postopek
- Pečico segrejte na 180°C. Pekač velikosti 21 x 11 cm namastite in obložite s papirjem za peko, tako da robovi segajo čez (za lažje dvigovanje kruha).
- V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono.
- V drugi skledi stepite jajca, olje, kislo smetano in vanilijev ekstrakt, dokler se ne povežejo.
- V manjši skledi zmešajte stopljeno maslo, cimet in rjavi sladkor, da dobite gosto zmes.
- V suhih sestavinah naredite jamico in vanjo vlijte mokre sestavine. Premešajte le toliko, da se sestavine povežejo (nekaj grudic je v redu).
- V pekač vlijte približno 1/4 mase testa (približno 1,5 cm globoko) in zgladite površino.
- Po testu potresite 1/3 cimetovega sladkorja.
- Na prvo plast testa dodajte polovico preostalega testa in potresite še 1/3 cimetovega sladkorja.
- Z nožem za maslo naredite vrtince po dolžini in širini testa.
- Prelijte s preostalim testom in zaključite z zadnjo tretjino cimetovega sladkorja. Naredite še nekaj vrtincev.
- Kruh pecite 45 minut odkrito. Nato ga pokrijte z aluminijasto folijo in pecite še 20 minut ali dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist.
- Kruh pustite stati v pekaču 5 minut, nato ga prestavite na rešetko za hlajenje. P
- Počakajte, da se popolnoma ohladi (ali ga rahlo toplega postrezite, a ne režite vročega).
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Cimetove rolice, ki jih vsi obožujemo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira