Enostaven in okusen cimetov kruh, poln vrtincev sladkega cimetovega sladkorja. Sočen, maslen in popoln prigrizek ali sladica.

Sestavine

Suhe sestavine:

  • 375 g (2 1/2 skodelice) navadne (univerzalne) moke
  • 220 g (1 skodelica) belega sladkorja
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone

Mokre sestavine:

  • 3 jajca
  • 125 ml (0,5 skodelice) rastlinskega olja
  • 290 g (1,33 skodelice) kisle smetane
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta

Cimetov sladkor:

  • 60 g (4 žlice) nesoljenega masla, stopljenega
  • 1,5 žlice cimeta v prahu
  • 165 g (3/4 skodelice) rjavega sladkorja, pakiranega

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180°C. Pekač velikosti 21 x 11 cm namastite in obložite s papirjem za peko, tako da robovi segajo čez (za lažje dvigovanje kruha).
  2. V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono.
  3. V drugi skledi stepite jajca, olje, kislo smetano in vanilijev ekstrakt, dokler se ne povežejo.
  4. V manjši skledi zmešajte stopljeno maslo, cimet in rjavi sladkor, da dobite gosto zmes.
  5. V suhih sestavinah naredite jamico in vanjo vlijte mokre sestavine. Premešajte le toliko, da se sestavine povežejo (nekaj grudic je v redu).
  6. V pekač vlijte približno 1/4 mase testa (približno 1,5 cm globoko) in zgladite površino.
  7. Po testu potresite 1/3 cimetovega sladkorja.
  8. Na prvo plast testa dodajte polovico preostalega testa in potresite še 1/3 cimetovega sladkorja.
  9. Z nožem za maslo naredite vrtince po dolžini in širini testa.
  10. Prelijte s preostalim testom in zaključite z zadnjo tretjino cimetovega sladkorja. Naredite še nekaj vrtincev.
  11. Kruh pecite 45 minut odkrito. Nato ga pokrijte z aluminijasto folijo in pecite še 20 minut ali dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist.
  12. Kruh pustite stati v pekaču 5 minut, nato ga prestavite na rešetko za hlajenje. P
  13. Počakajte, da se popolnoma ohladi (ali ga rahlo toplega postrezite, a ne režite vročega).

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Cimetove rolice, ki jih vsi obožujemo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki se skriva zvonček, ga najdete v 10 sekundah?
Naslednji članekČe imate te tri bolezni, ne bi smeli jesti sardin