Sestavni del velikonočne prehrane je tudi hren. Na kakšne načine ga še lahko jemo?

PREBERITE TUDI: Video recept: Velikonočne pletenice

Hren z jajci

Naribamo hren, trdo skuhana jajca sesekljamo in pomešamo skupaj. Zalijemo z jabolčnim kisom, soljo, poprom; po želji.

Jabolčni hren

Hren naribamo. Jabolka olupimo in naribamo. Pomešamo skupaj in po želji zalijemo z oljem in kisom ter dodamo sol.

Smetanov hren

Hren naribamo in zmešam s kislo smetano ter limoninim sokom. Jed je lahko omaka ali namaz.

Hren je zdrav

Hren je izjemno zdrava zel, saj vsebuje vitamin B, vitamin C, mnogo mineralov in zaradi teh lastnosti učinkuje zdravilno, saj pomaga pri obolenjih dihal, lajša simptome okužbe sečil, uničuje škodljive bakterije,  razstruplja telo, razkužuje, spodbuja izločanje vode iz telesa in krepi imunski sistem.

PREBERITE TUDI: Ideje za najbolj zabavne velikonočne pirhe