Hrustljavi zvitki so okusna in preprosta jed, ki je kot nalašč za hiter prigrizek ali večerjo. Z mehkim kruhom, šunko in sirom v notranjosti so hrustljavi zvitki prava poslastica, ki jih lahko spečete ali ocvrete, odvisno od vaših želja.

Sestavine

  • 8 rezin toasta (brez skorje)
  • 8 rezin kuhane šunke
  • 8 rezin sira
  • 2 jajci
  • Drobtine
  • Ekstra deviško oljčno olje (za pečeno različico)
  • Olje za cvrtje (za ocvrto različico)

Postopek

  1. Najprej kruhu odstranimo skorjo in rezine kruha razvaljamo z valjarjem, da postanejo bolj tanke in prožne.
  2. Na vsako rezino kruha položimo rezino kuhane šunke in sira ter kruh zvijemo v tesen zvitek.
  3. Vsak zvitek najprej pomočimo v razžvrkljana jajca, nato pa jih povaljamo v drobtinah, da se lepo oprimejo zvitka.
  4. Zvitke preložimo v pekač, pokapamo z ekstra deviškim oljčnim oljem in pečemo v pečici pri 190 °C približno 20 minut, dokler niso zlato zapečeni – če delate pečeno različico.
  5. Zvitke ocvremo v ponvi z vročim oljem. Pečemo jih na obeh straneh, dokler niso lepo zlato rjavi in hrustljavi – če naredite ocvrto različico.
  6. Zvitke postrežemo na servirnem krožniku in uživamo v okusnem, hrustljavem prigrizku.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe nimate sušilnega stroja za sušenje perila, so tile nasveti zlata vredni
Naslednji članekUganka: Vsi lahko vidimo lisico, vendar le pravi geniji bodo našli razlike na sliki