Hrustljavi zvitki so okusna in preprosta jed, ki je kot nalašč za hiter prigrizek ali večerjo. Z mehkim kruhom, šunko in sirom v notranjosti so hrustljavi zvitki prava poslastica, ki jih lahko spečete ali ocvrete, odvisno od vaših želja.
Sestavine
- 8 rezin toasta (brez skorje)
- 8 rezin kuhane šunke
- 8 rezin sira
- 2 jajci
- Drobtine
- Ekstra deviško oljčno olje (za pečeno različico)
- Olje za cvrtje (za ocvrto različico)
Postopek
- Najprej kruhu odstranimo skorjo in rezine kruha razvaljamo z valjarjem, da postanejo bolj tanke in prožne.
- Na vsako rezino kruha položimo rezino kuhane šunke in sira ter kruh zvijemo v tesen zvitek.
- Vsak zvitek najprej pomočimo v razžvrkljana jajca, nato pa jih povaljamo v drobtinah, da se lepo oprimejo zvitka.
- Zvitke preložimo v pekač, pokapamo z ekstra deviškim oljčnim oljem in pečemo v pečici pri 190 °C približno 20 minut, dokler niso zlato zapečeni – če delate pečeno različico.
- Zvitke ocvremo v ponvi z vročim oljem. Pečemo jih na obeh straneh, dokler niso lepo zlato rjavi in hrustljavi – če naredite ocvrto različico.
- Zvitke postrežemo na servirnem krožniku in uživamo v okusnem, hrustljavem prigrizku.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira