Bučk je v izobilju in iz njih lahko pripravimo mnogo okusnih jedi. Ena izmed njih so tile ocvrtki, ki so prijetno hrustljavi in izjemnega okusa.
Sestavine
- 650 g bučk (približno 4)
- 3 jajca
- 50 g moke
- 100 g naribanega parmezana
- Ena žlica sesekljanega peteršilja
- Sol po okusu
- 1 l olja iz sončničnih semen
Postopek
- Odrežemo konce bučk in jih narežemo na julienne trakove.
- Damo jih v veliko skledo, dodamo ščepec soli, premešamo in pustimo počivati približno 15 minut.
- V veliki skledi zmešamo jajca, moko, nariban parmezan in sesekljan peteršilj, dokler ne dobimo gladke in homogene zmesi.
- V veliko skledo postavimo čist prtiček, vanj damo bučke, nato pa prtiček zapremo in iztisnemo odvečno tekočino iz bučk.
- Ožete bučke dodamo v zmes in premešamo z žlico.
- Segrejemo olje za cvrtje.
- S pomočjo dveh ne prevelikih žlic oblikujemo kupčke, jih potopimo v olje in občasno obrnemo.
- Glede na velikost naj se cvrejo približno 5-7 minut oziroma dokler ne dosežemo želene zlatorjave barve.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept: Odličen namaz iz osliča
- Takšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo
- Recept za izvrstne slane buhtlje, ki so odličen prigrizek za vsako priložnost
- Optična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?
- Recept za paradižnikovo juho, ki v teh dneh še kako prija
- Preizkusite ta trik in s tem poskrbite, da bo vaša kopalnica vedno dišeča