Bučk je v izobilju in iz njih lahko pripravimo mnogo okusnih jedi. Ena izmed njih so tile ocvrtki, ki so prijetno hrustljavi in izjemnega okusa.

Sestavine

  • 650 g bučk (približno 4)
  • 3 jajca
  • 50 g moke
  • 100 g naribanega parmezana
  • Ena žlica sesekljanega peteršilja
  • Sol po okusu
  • 1 l olja iz sončničnih semen

Postopek

  1. Odrežemo konce bučk in jih narežemo na julienne trakove.
  2. Damo jih v veliko skledo, dodamo ščepec soli, premešamo in pustimo počivati približno 15 minut.
  3. V veliki skledi zmešamo jajca, moko, nariban parmezan in sesekljan peteršilj, dokler ne dobimo gladke in homogene zmesi.
  4. V veliko skledo postavimo čist prtiček, vanj damo bučke, nato pa prtiček zapremo in iztisnemo odvečno tekočino iz bučk.
  5. Ožete bučke dodamo v zmes in premešamo z žlico.
  6. Segrejemo olje za cvrtje.
  7. S pomočjo dveh ne prevelikih žlic oblikujemo kupčke, jih potopimo v olje in občasno obrnemo.
  8. Glede na velikost naj se cvrejo približno 5-7 minut oziroma dokler ne dosežemo želene zlatorjave barve.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Najdite 3 razlike med slikama, naloga ni tako preprosta
Naslednji članekDodajte zabeljenemu stročjemu fižolu to eno sestavino in ga povzdignite na čisto nov nivo