Tudi če ne pijete radi belega vina, vam bo v tem receptu z lovskimi zrezki všeč. Ta stara domača jed vam bo v teh mrzlih jesenskih dneh ogrela dušo, v hiši pa bo zadišalo po starih časih.

Sestavine

  • 400 do 500 g govejih zrezkov (5 tankih)
  • 1 čajna žlička fine morske soli
  • 1 čajna žlička sladke ali prekajene paprike
  • 4 žličke mehke moke
  • 100 ml olja
  • 1 čajna žlička mletega popra
  • 5 zvrhanih žličk gorčice
  • 3 stroki česna
  • 250 g šampinjonov
  • 600 ml vode (mesna ali zelenjavna juha)
  • 100 ml belega vina
  • 1 žlica svežega peteršilja

Postopek

  1. Zrezke operemo, zarežemo vse morebitne žilice, da se med cvrtjem ne zvijajo, osušimo, potolčemo s kuhinjskim kladivom, posolimo in povaljamo v mešanici moke in paprike.
  2. Zrezke popečemo na segretem olju nekaj minut z obeh strani, jih vzamemo ven, premažemo z gorčico, potresemo z mleto papriko in odstavimo.
  3. V isti ponvi prepražimo drobno sesekljan česen, nato pa, ko zadiši, nanj stresemo narezane gobe, zalijemo z vodo ali juho, vrnemo zrezke, zmanjšamo temperaturo in napol pokrito dušimo na majhnem ognju.
  4. Med dušenjem ponev nekajkrat stresemo.
  5. Po eni uri zalijemo z belim vinom in zrezke med pogostim mešanjem pečemo še 15 do 20 minut.
  6. Končane zrezke potresemo s sesekljanim svežim peteršiljem in postrežemo s pire krompirjem in kuhanim korenjem.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli lahko v 60 sekundah najdete medveda, skritega na tej retro sliki?
Naslednji članekRecept za hrustljave mozzarela palčke