Odličen prigrizek ali kar popestritev kosila. Mozzarela palčke navdušijo vse ljubitelje ocvrte hrane in sira. Če jih želite pripraviti na malo bolj zdrav način, pridejo odlične tudi v cvrtniku na vroč zrak.

Sestavine

  • Blok sira mozzarella
  • Večnamenska moka
  • Panko kruhove drobtine
  • jajca
  • Česen v prahu
  • Mleti črni poper
  • Rastlinsko olje
  • Omaka ali vaše najljubše začimbe za serviranje

Priprava mozzarelinih palčk

  1. Narežite mocarelo: Začnite z rezanjem mocarele na koščke.
  2. Pripravite mesto za paniranje z večnamensko moko, začinjenimi panko drobtinami in stepenimi jajci, zmešanimi z malo vode.
  3. Paličico mocarele povaljamo v moki, tako da je lepo prekrita.
  4. Prenesite jo v jajčno zmes in jo enakomerno premažite.
  5. Povaljamo jo v začinjenih drobtinah in pazimo, da je dobro prekrit.
  6. Postopek ponovimo: moka, jajce in drobtine. S tem dvojnim premazom bodo vaše palčke mocarele hrustljale.
  7. Obložene palčke postavimo čez noč v zamrzovalnik (ali za vsaj 6 ur, če se vam mudi). Zamrzovanje zagotavlja dober oprijem premaza in preprečuje, da bi se sir med cvrtjem izcedil.
  8. Dodajte rastlinsko olje v lonec, globok približno dva centimetra. Segrejte na zelo vroče in cvrite v serijah, približno dve minuti oziroma dokler ne postanejo zlato rjave barve.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekIdeja za kosilo: Lovski zrezki z gobami v belem vinu
Naslednji članekTehnološka revolucija v športu: Na poti k odličnosti in natančnosti