Italijanska mesna štruca je narejena iz mešanice govedine in svinjine, nekaj zelenjave in nekaj skrivnih sestavin, ki ohranjajo sočnost in izjemno okusnost. Nato jo zavijemo v panceto in pečemo toliko časa, da je na zunaj super sočna in hrustljava. Za tiste, ki imajo radi klasiko imamo tudi recept za “našo”.
Sestavine
- 700 g mlete govedine (20% maščobe)
- 300 g mlete svinjine (15% maščobe)
- Sol in poper
- pol skodelice mleka
- 3 velike rezine rjavega kruha brez skorje
- 1 srednje nariban korenček
- 120 g gob (približno 4 velike)
- 2 šalotki
- 2 velika stroka česna zdrobljena
- 1 žlička posušenega origana
- pol žličke svežega ali posušenega rožmarina
- 90 g naribanega pecorino sira (1 skodelica)
- pol skodelice sesekljanega peteršilja
- 2 celi jajci (veliki)
- 200 g trakov pancete
- 290 g sira Mozzarella
Postopek
- Kruhu odstranimo skorjo, natrgamo in namočimo v mleko ter odstavimo.
- V skledo mešalnika dodamo mleto meso, sol in poper, v mleku namočen kruh (mleko iztisnjeno). Dodamo nariban korenček, naribane gobe, drobno sesekljano šalotko, sesekljan česen, posušen origano, drobno sesekljan rožmarin, nariban pecorino sir, sesekljan peteršilj in dve celi jajci.
- Dobro premešamo z rokami.
- Na čisto delovno površino položimo enega ali dva prekrivajoča se velika lista plastične folije. Na vrh položimo dve prekrivajoči se vrsti pancete po širini. Pazimo, da druga vrsta pancete prekriva prvo.
- Mešanico za mesno štruco položimo na sredino in na vrh pancete. Nežno jo sploščimo v obliko pravokotnika.
- Narezane palčke Mozzarelle položimo vzdolž središča mesa.
- Dvignemo eno stran folije za živila in ovijemo panceto okrog mesne štruce.
- Ponovimo z drugo stranjo in jo trdno zvijemo ter zasukamo konce. Ponovno zavijemo v kuhinjsko folijo za bolj čvrst zvitek. Postavimo v hladilnik za vsaj 2 do 3 ure. Idealno čez noč.
- Odstranimo folijo in mesno štruco položimo na delovno mizo. S kuhinjsko vrvico trdno zavežemo mesno štruco. Začnimo z enim po dolžini in nato z enim po širini na sredini.
- Nato še 3 na vsaki strani.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici 60–80 minut pri 180°C, dokler ni pečena in hrustljava na zunanji strani.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju