Italijanska mesna štruca je narejena iz mešanice govedine in svinjine, nekaj zelenjave in nekaj skrivnih sestavin, ki ohranjajo sočnost in izjemno okusnost. Nato jo zavijemo v panceto in pečemo toliko časa, da je na zunaj super sočna in hrustljava. Za tiste, ki imajo radi klasiko imamo tudi recept za “našo”.

Sestavine

  • 700 g mlete govedine (20% maščobe)
  • 300 g mlete svinjine (15% maščobe)
  • Sol in poper
  • pol skodelice mleka
  • 3 velike rezine rjavega kruha brez skorje
  • 1 srednje nariban korenček
  • 120 g gob (približno 4 velike)
  • 2 šalotki
  • 2 velika stroka česna zdrobljena
  • 1 žlička posušenega origana
  • pol žličke svežega ali posušenega rožmarina
  •  90 g naribanega pecorino sira (1 skodelica)
  • pol skodelice sesekljanega peteršilja
  • 2 celi jajci (veliki)
  • 200 g trakov pancete
  • 290 g sira Mozzarella

Postopek

  1. Kruhu odstranimo skorjo, natrgamo in namočimo v mleko ter odstavimo.
  2. V skledo mešalnika dodamo mleto meso, sol in poper, v mleku namočen kruh (mleko iztisnjeno). Dodamo nariban korenček, naribane gobe, drobno sesekljano šalotko, sesekljan česen, posušen origano, drobno sesekljan rožmarin, nariban pecorino sir, sesekljan peteršilj in dve celi jajci.
  3. Dobro premešamo z rokami.
  4. Na čisto delovno površino položimo enega ali dva prekrivajoča se velika lista plastične  folije. Na vrh položimo dve prekrivajoči se vrsti pancete po širini. Pazimo, da druga vrsta pancete prekriva prvo.
  5. Mešanico za mesno štruco položimo na sredino in na vrh pancete. Nežno jo sploščimo v obliko pravokotnika.
  6. Narezane palčke Mozzarelle položimo vzdolž središča mesa.
  7. Dvignemo eno stran folije za živila in ovijemo panceto okrog mesne štruce.
  8. Ponovimo z drugo stranjo in jo trdno zvijemo ter zasukamo konce. Ponovno zavijemo v kuhinjsko folijo za bolj čvrst zvitek. Postavimo v hladilnik za vsaj 2 do 3 ure. Idealno čez noč.
  9. Odstranimo folijo in mesno štruco položimo na delovno mizo. S kuhinjsko vrvico trdno zavežemo mesno štruco. Začnimo z enim po dolžini in nato z enim po širini na sredini.
  10. Nato še 3 na vsaki strani.
  11. Pečemo v predhodno ogreti pečici 60–80 minut pri 180°C, dokler ni pečena in hrustljava na zunanji strani.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPreverite, kaj prinaša tokratni retrogradni Merkur
Naslednji članekOptična iluzija: Vam uspe najti skrito limono v petih sekundah?