Bučke so v poletnih mesecih ena izmed zelenjave, ki je nikoli ne zmanjka. Čeprav obstaja nešteto receptov, kako jih porabiti, moramo proti koncu sezone biti že precej izvirni. Danes imamo za vas recept za preprosto zlivanko z bučkami, ki je odlična za prilogo ali večerjo.
Sestavine
- 500 g bučk
- 3 jajca
- 1 dl olja
- 3 žlice kisle smetane
- 1 glavica čebule
- 300 g moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 5 žlic zdroba
- 100 g sira
- sol
- olje
Postopek
- Bučke naribamo, posolimo in pustimo stati, da odteče odvečna voda. Med tem časom drobno nasekljamo čebulo in jo damo v skledo.
- V isto skledo dodamo jajca, olje, kislo smetano, pecilni prašek, moko, zdrob in dobro odcejene bučke.
- Vse skupaj dobro premešamo, nato pa vlijemo v pekač, ki smo ga dobro namastili z oljem. Ko prelijete zmes, na vrh dodajte na drobno sesekljane liste bučk in potresite z naribanim sirom.
- Zlivanko pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj približno 30 minut.
- Ko je pripravljena, jo postrežemo s kozarcem jogurta.
Zadnji prispevki
- Kako izbrati in skrbeti za krizanteme v lončkih?
- Na prvi pogled izgleda fantastično, okus je pa sploh odličen: Juha z rdečim zeljem
- Optična iluzija: Najdete krono na sliki sobe?
- 18 živil, ki jih morate uvesti v svojo prehrano, če vam izpadajo lasje
- Recept za slastno tribarvno čokoladno torto
- Uganka: Vsi lahko vidimo lisico, vendar le pravi geniji bodo našli razlike na sliki