Jabolk je letos v izobilju in nekatera je potrebno čimprej porabiti. Naredite lahko pito, štrudelj, pečena jabolka in še kaj, a tudi ta sladica je izjemno okusna in ne bo vam žal, če jo boste pripravili.

Sestavine

  • 4 jabolka
  • 70 g sladkorja
  • 120 g moke
  • 3 žlice ruma
  • 0,5 žličke pecilnega praška
  • Ščepec soli
  • 2 jajci
  • 150 ml sončničnega olja (za cvrtje)
  • 100 ml piva
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička cimeta

Postopek

  1. Jabolka olupite, odstranite sredico in jih narežite na približno 1 cm debele rezine.
  2. Jabolčne rezine potresite z malo cimeta, sladkorja in pokapljajte z rumom. Pustite jih stati pol ure, občasno jih zalijte s sokom, ki ga izločijo.
  3. V ločeni skledi zmešajte moko s pecilnim praškom in ščepcem soli.
  4. Dodajte rumenjake, olje in postopoma prilivajte pivo, medtem ko mešate, da dobite gladko zmes.
  5. Beljake stepite v trd sneg in jih nežno vmešajte v pripravljeno testo.
  6. Jabolčne rezine eno za drugo pomočite v testo in jih ocvrite v vročem olju, približno 2-3 minute na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave.
  7. Ocvrite rezine odcedite na papirnati brisači.
  8. Še vroče posujte s sladkorjem v prahu in cimetom.

Jabolka v testu, sladica, ki vas bo spomnila na otroštvo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na tej sliki je skrita mačka, ki jo opazi le 1 od 10 ljudi, bo vam uspelo?
Naslednji članekTa stvar, ki jo imate doma in ni kis, bo v dveh minutah raztopila vodni kamen