Avokadov življenjski cikel je kratek, prehod od trdega stanja do zrelosti traja le hip, nato pa se spremeni v rjavo gnilo žalost. To sploh ne bi bil tako velik problem, če avokado ne bi stal celega premoženja, zato ga želimo pojesti, ko je v najboljšem stanju. K sreči obstaja metoda, ki viralno kroži po spletu, in prepreči prehitro rjavenje tega zelenega zaklada narave.

Shranjevanje avokada v hladilniku

Zrel avokado hranite v hladilniku do 3 dni. Če želite avokado ohraniti optimalno zrel za nekaj dodatnih dni, ga celega postavite v hladilnik. To bo ohranilo zrelost še 2-3 dni. Ko ste ga pripravljeni zaužiti, postavite avokado na pult in pustite, da se segreje na sobno temperaturo.

avokado, To je učinkovita metoda, s katero preprečite, da bi vaš avokado prehitro porjavel in segnil

Pasirano meso zrelega avokada shranite v zamrzovalniku

Avokadov pire lahko zamrznete več mesecev. Meso pretlačite z vilicami ali kuhalnico, nato dodajte 1 žlico (15 ml) limoninega ali limetinega soka na avokado. Pire dodajte v vrečko za zamrzovalnik, ki jo je mogoče zapreti, iztisnite zrak in vrečko zaprite. Ko ste pripravljeni uporabiti avokado, ga odmrznite v hladilniku ali na pultu.
Zamrzovanje avokada bo spremenilo teksturo, vendar bo še vedno odličen za pripravo stvari, kot so guacamole ali smoothieji, ki zahtevajo pire avokada.

NE SPREGLEJTE: Kako hitro dozoreti in omehčati avokado?


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPosadite te cvetlice na svojem vrtu za srečo
Naslednji članekAli lahko pretirana uporaba antibiotikov povzroči kognitivni upad?