V toplih poletnih dneh nič ne osveži bolje kot lahke zelenjavne juhe. V sezoni bučk pripravite kremno juho po receptu, ki vam ne bo vzel veliko časa.

Sestavine

  • 500 g bučk
  • 50 g masla
  • 2 stroka česna
  • žlico moke
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • šopek svežega kopra
  • sol, poper
  • surova sončnična ali bučna semena (neobvezno)
  • malo limoninega soka (po želji)

Recept za kremno juho z bučkami in kislo smetano za lahek obrok

Postopek

  • Bučke olupimo, nato jih narežemo, rahlo posolimo in pustimo počivati ​​deset minut.
  • V posodo, v kateri bomo kuhali juho, damo maslo in ko se na majhnem ognju stopi, dodamo žlico moke in na kratko popražimo, ne da bi spreminjali temperaturo štedilnika.
  • Ko je moka popražena, dodamo bučke, ki jim odlijemo odvečno vodo, in jih podušimo.
  • Ko so bučke že skoraj pripravljene, dodamo sesekljan česen, poper in smetano za kuhanje ter nasekljan svež koper in lonec po nekaj minutah odstavimo z ognja.
  • Pred serviranjem dodamo malo limoninega soka in sončnična ali bučna semena.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako shraniti svežo peso, da bo dlje časa sveža
Naslednji članekOdpoklic izdelka: To priljubljeno sadje lahko vsebuje prisotnosti klorpirifos-etila