V toplih poletnih dneh nič ne osveži bolje kot lahke zelenjavne juhe. V sezoni bučk pripravite kremno juho po receptu, ki vam ne bo vzel veliko časa.
Sestavine
- 500 g bučk
- 50 g masla
- 2 stroka česna
- žlico moke
- 250 ml smetane za kuhanje
- šopek svežega kopra
- sol, poper
- surova sončnična ali bučna semena (neobvezno)
- malo limoninega soka (po želji)
Postopek
- Bučke olupimo, nato jih narežemo, rahlo posolimo in pustimo počivati deset minut.
- V posodo, v kateri bomo kuhali juho, damo maslo in ko se na majhnem ognju stopi, dodamo žlico moke in na kratko popražimo, ne da bi spreminjali temperaturo štedilnika.
- Ko je moka popražena, dodamo bučke, ki jim odlijemo odvečno vodo, in jih podušimo.
- Ko so bučke že skoraj pripravljene, dodamo sesekljan česen, poper in smetano za kuhanje ter nasekljan svež koper in lonec po nekaj minutah odstavimo z ognja.
- Pred serviranjem dodamo malo limoninega soka in sončnična ali bučna semena.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak