Ta tajska piščančja juha združuje bogato kokosovo mleko z aromatičnimi začimbami, kot so limonska trava, ingver in kafirska limeta, kar ustvarja popolno ravnovesje kremastih, pikantnih in svežih okusov. Mehki koščki piščanca in gob dodajo jedi nasitnost, kokosovo mleko pa zagotavlja zdrave maščobe.

NAREDITE TUDI: Klasična kitajska kislo pekoča juha, da vas fino pogreje v mrzlih dneh

Sestavine

  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1 velika šalotka, sesekljana
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 1 rdeč čili, narezan, brez semen
  • 5 cm svežega ingverja, narezanega na rezine
  • 1 steblo limonske trave, rahlo pretlačeno in razpolovljeno
  • 3-4 listi limete, odstranjen pecelj, zelo drobno narezani
  • 1½ žlice tajske rdeče curry paste
  • 4 skodelice piščančje juhe
  • 375 ml polnomastnega kokosovega mleka
  • 450 g piščančjih prsi, narezanih na tanke trakove
  • 230 g gob (šampinjoni, ostrigarji), narezanih
  • 1-2 velika paradižnika, narezana na kocke
  • 2-3 žlice ribje omake
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • Sok ene limete (prilagodite okusu)
  • Sol, po okusu
  • Sveži listi koriandra, za okras
  • Rezine limete in dodatno narezan čili za serviranje (neobvezno)

Postopek

  1. V velikem loncu na srednjem ognju segrejte kokosovo olje.
  2. Dodajte sesekljano šalotko in pražite 2-3 minute, da se zmehča.
  3. Nato dodajte česen, čili, ingver, limonsko travo in liste kaffir limete ter pražite še 2 minuti.
  4. Vmešajte tajsko rdečo curry pasto in jo premešajte z aromatičnimi sestavinami. Po 1-2 minutah dodajte narezan paradižnik, ribjo omako in piščančjo juho.
  5. Mešanico zavrite, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte 15 minut.
  6. Dodajte narezane piščančje prsi in gobe ter pustite, da juha rahlo vre 10-15 minut, dokler se piščanec ne skuha.
  7. Dodajte kokosovo mleko in rjavi sladkor ter premešajte.
  8. Poskusite juho in po potrebi prilagodite okuse z več ribje omake ali sladkorja.
  9. Dodajte limetin sok za svežino.
  10. Juho nalijte v sklede in okrasite s svežimi listi koriandra.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Nekje na sliki jesenske pojedine se skriva sladoled, ga lahko najdete?
Naslednji članekNe kupujte čistil: Z eno samo sestavino zdrgnite celo hišo, od tal do stropa, vse se sveti