Za velikonočne praznike pobarvamo res veliko jajc, ki jih navadno ne uspemo pojesti, nato pa se sprašujemo, kako porabiti jajca, ki so nam ostala? Nikar jih ne zavrzite. Jajca so zdrava, dobra in uporabite jih lahko na veliko načinov, na katere se verjetno niti ne spomnite.
Nadevana jajca s čemaževim pestom
Sestavine:
- jajca
- poper
- sol
- kisla smetana
Priprava:
Jajca razpolovite in izdolbite rumenjake, ki jih z vilico pretlačite, da nastane kompaktna masa. Rumenjakom nato dodajte žličko pesta iz čemaža, sol in poper, ter jih dajte nazaj v razpolovljene beljake. Lepo za oči in dobro za želodček.
Štefani pečenka
Poznate “Štefko”, kajne? Slastna in okusna pečenka iz mletega mesa, ki v sredini skriva trdo kuhana jajčka.
Jajčna solata
Sestavine:
- Trdo kuhana jajca
- 3 žlice gorčice
- 6 žlic majoneze
- vinski kis
- sol, poper, mleta paprika
- peteršilj, drobnjak, koper …
Priprava:
Jajca olupimo in jih zrežemo na manjše koščke. V drugi skledici zmešamo gorčico, majonezo, kis in začimbe, ter prelijemo po jajcih, dodamo zelene začimbe po želji. Enostavno in okusno.
PREBERITE TUDI: 3 načini, kako uporabiti hren