Velikokrat v trgovini kupimo že predpakirano meso, ki skoraj nikoli ni povsem sveže. Vsekakor je še vedno užitno in dobro, le paziti moramo na datum uporabnosti, čeprav se velikokrat zgodi, da se meso pokvari že prej. Pazljivi bodite predvsem pri piščančjem mesu.

  1. Sprememba barve

Poiščite spremembo barve. Ko je piščanec svež, je meso rožnato. Ko se začne kvariti, barva bledi do sive. Če barva piščanca zgleda bolj dolgočasna, ga uporabite takoj, saj še ni prepozno. Ko je videti bolj sivo kot roza, je že prepozno.

2. Sprememba vonja

Surov piščanec, ki je šel po zlu, ima zelo močan vonj. Nekateri ga opisujejo kot “kisli” vonj, drugi pa ga primerjajo z vonjem po amoniaku. Če je piščanec začel dobivati neprijeten ali močan vonj kakršne koli vrste, ga je najbolje zavreči.

3. Sprememba na otip

Je sluzav? Test na dotik je nekoliko težji od testa barve ali vonja, ker ima piščanec seveda nekoliko sluzast občutek. Če ta sluz ostane tudi po pranju piščanca pod vodo, pa obstaja velika možnost, da se je piščanec pokvaril. Če se piščanec občuti kot nenavadno lepljiv, je skoraj zagotovo pokvarjen.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 nasvetov, kako se znebimo plesni v tuš kabini
Naslednji članekRecept: domači vanilijev sladoled