Piščanec je pogosto na naših jedilnikih. Največkrat ga pripravimo kar pečenega s krompirjem, včasih v pivskem testu ali pa v omaki, toda tale recept bo poskrbel, da ga boste pripravljali še drugače.
Sestavine
- Zrezki iz piščančjih prsi
- Drobtine
- Mozzarela
- 2 jajci
- Maslo
- Sol in poper ter česen v prahu
- Čebula
- Strok česna
- Paradižnikova mezga
- Origano in druge poljubne začimbe
Postopek
- Piščančje zrezke, ki jih predhodno potolčemo, posolimo in popramo ter posujemo s česnom v prahu z obeh strani.
- V posodici razžvrkljamo jajci.
- V drugo posodico damo drobtine, ki jim dodamo origano in česen v prahu.
- Zrezek najprej položimo v jajce, nato še v drobtine, bodite pazljivi, da bo obdan z vseh strani.
- Položimo jih v pekač, ki ga namastimo ali obložimo s peki papirjem.
- Na vsak zrezek damo kocko masla in damo v predogreto pečico. Pečemo nekaj minut, da se maslo stopi in zrezki popečejo.
- Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo poper in paradižnikovo mezgo. Kuhamo 10 minut.
- Pripravljeno omako prelijemo čez zrezke in nanje naribamo mozzarelo.
- Vrnemo v pečico za 10 minut.