Piščanec je pogosto na naših jedilnikih. Največkrat ga pripravimo kar pečenega s krompirjem, včasih v pivskem testu ali pa v omaki, toda tale recept bo poskrbel, da ga boste pripravljali še drugače.

Sestavine

  • Zrezki iz piščančjih prsi
  • Drobtine
  • Mozzarela
  •  2 jajci
  • Maslo
  • Sol in poper ter česen v prahu
  • Čebula
  • Strok česna
  • Paradižnikova mezga
  • Origano in druge poljubne začimbe

Postopek

  • Piščančje zrezke, ki jih predhodno potolčemo, posolimo in popramo ter posujemo s česnom v prahu z obeh strani.
  • V posodici razžvrkljamo jajci.
  • V drugo posodico damo drobtine, ki jim dodamo origano in česen v prahu.
  • Zrezek najprej položimo v jajce, nato še v drobtine, bodite pazljivi, da bo obdan z vseh strani.
  • Položimo jih v pekač, ki ga namastimo ali obložimo s peki papirjem.
  • Na vsak zrezek damo kocko masla in damo v predogreto pečico. Pečemo nekaj minut, da se maslo stopi in zrezki popečejo.
  • Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo poper in paradižnikovo mezgo. Kuhamo 10 minut.
  • Pripravljeno omako prelijemo čez zrezke in nanje naribamo mozzarelo.
  • Vrnemo v pečico za 10 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako si lahko lase doma pobarvate kot profesionalec
Naslednji članekKako enostavno očistiti tipkovnico?