Krompirjeva solata je že dolgo nepogrešljiva spremljevalka piknikov, prazničnih kosil in ribjih jedi. Če ste vajeni klasične različice krompirjeve solate s kisom in čebulo, bo ta kremasta alternativa pravo odkritje – nežnejša, bolj polna in dovolj nasitna, da jo lahko postrežete tudi kot samostojen obrok.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 200 g kakovostne majoneze
- 150 g kisle smetane
- 2–3 trdo kuhana jajca
- 100 g vloženih kumar
- 1 kuhan korenček
- 1 čajna žlička gorčice
- Svež peteršilj
- Sol in poper po okusu
Postopek
- Krompir dobro operite in ga v lupini skuhajte v slani vodi.
- Še toplega olupite in narežite na kocke.
- Korenje in jajca, ki ste jih predhodno skuhali, narežite na kocke. Kumare in peteršilj drobno sesekljajte.
- V večji skledi zmešajte krompir, korenje, jajca, kumare in peteršilj.
- V manjši posodi z metlico stepite majonezo, kislo smetano in gorčico v gladko omako.
- Omako prelijte čez sestavine in nežno premešajte.
- Solato začinite s soljo in poprom ter jo pred serviranjem vsaj 1 uro ohladite v hladilniku, da se okusi prepletejo.
Poletna jed z bučkami in starim kruhom, ki je izjemnega okusa
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira