Krompirjeva solata je že dolgo nepogrešljiva spremljevalka piknikov, prazničnih kosil in ribjih jedi. Če ste vajeni klasične različice krompirjeve solate s kisom in čebulo, bo ta kremasta alternativa pravo odkritje – nežnejša, bolj polna in dovolj nasitna, da jo lahko postrežete tudi kot samostojen obrok.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 200 g kakovostne majoneze
  • 150 g kisle smetane
  • 2–3 trdo kuhana jajca
  • 100 g vloženih kumar
  • 1 kuhan korenček
  • 1 čajna žlička gorčice
  • Svež peteršilj
  • Sol in poper po okusu

PREBERITE TUDI: Pripravite krompir na takšen način; nastane slastna jed iz pečice, ki jo boste pripravljali znova in znova

Postopek

  1. Krompir dobro operite in ga v lupini skuhajte v slani vodi.
  2. Še toplega olupite in narežite na kocke.
  3. Korenje in jajca, ki ste jih predhodno skuhali, narežite na kocke. Kumare in peteršilj drobno sesekljajte.
  4. V večji skledi zmešajte krompir, korenje, jajca, kumare in peteršilj.
  5. V manjši posodi z metlico stepite majonezo, kislo smetano in gorčico v gladko omako.
  6. Omako prelijte čez sestavine in nežno premešajte.
  7. Solato začinite s soljo in poprom ter jo pred serviranjem vsaj 1 uro ohladite v hladilniku, da se okusi prepletejo.

Poletna jed z bučkami in starim kruhom, ki je izjemnega okusa


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako pospešiti zorenje paradižnikov v vročih poletnih dneh
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #122