Ti zdravi, puhasti muffini iz kokosove moke so odličen prigrizek, sladica ali celo zajtrk brez glutena. Limonin sok in lupina jim dodata prav poseben okus.

Kako jih pripraviti?

Če želite pripraviti ta recept za muffine iz kokosove moke, morate ogreti pečico na 180 ° C. Testo je relativno hitro pripraviti in pred peko ne sme sedeti prav dolgo. To je zato, ker ti kolački iz kokosove moke uporabljajo kemična sredstva za vzhajanje, kot sta pecilni prašek in soda. Ta začnejo delovati skoraj takoj, zato je idealno, da mafine spravite v pečico kmalu po pripravi testa.

Če želite testo zmešati, najprej v veliki skledi pomešajte suhe sestavine. Sem spadajo kokosova moka, škrob iz tapioke, pecilni prašek, soda bikarbona in sol. Kokosova moka in škrob iz tapioke sta suha elementa, ki sestavljata osnovo teh kolačkov in jih je čudovito imeti pri roki za peko brez glutena ali z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Kokosova moka je danes tudi veliko bolj dostopna bodisi v trgovinah z živili, v trgovinah na rinfuzo ali v spletnih trgovinah. Kokosova moka ima rahlo sladek in kokosov okus, kar doda novo dimenzijo receptom za mafine.

Sestavine

    • 1/2 skodelice kokosove moke
    • 1/4 skodelice škroba tapioke neobvezno
    • 1 čajna žlička pecilnega praška
    • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
    • 1/4 čajne žličke soli
    • 4 jajca
    • 1/2 skodelice sira ricotta ali grški ali kokosov jogurt
    • 1/2 skodelice medu ali javorjevega sirupa
    • 1/4 skodelice kokosovega olja ali masla, stopljeno
    • 1 žlica limoninega soka
    • 1 žlica limonine lupine
    • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
    • 3 / 4-1 skodelica borovnic, svežih ali zamrznjenih (neraztaljenih)

Postopek

Pečico segrejte na 180 ° C. Pekač za mafine namastite. V posodi zmešajte kokosovo moko, škrob tapioke, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi skledi zmešajte jajca, ricotto (ali jogurt), med, kokosovo olje, limonin sok, limonino lupinico in ekstrakt vanilije. Dodamo suhe sestavine in premešamo, da se povežejo. Dodajte borovnice in jih nežno zložite. Testo napolnite v pripravljen pekač.

Mafine pečemo 20-25 minut, dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne postane čist.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganke, zaradi katerih si bote še nekaj časa kravžljali možgančke
Naslednji članek5 vsakdanjih navad, ki vam uničujejo nohte