Kdo pravi, da morate izbirati med čokolado in vanilijo? S to slastno torto, ki jo je enostavno pripraviti, lahko dobite oboje! Ta torta je popolna mešanica bogate, dekadentne čokolade in sladke, kremaste vanilije, vse v enem grižljaju. Popolna za vsako priložnost, ta torta bo zagotovo navdušila.
Sestavine
- 400 g čokoladnih piškotov
- mleko
- 2 jajci
- 40 g vanilijevega pudinga
- 200 g sladkorja
- 10 g vanilijevega sladkorja
- 500 ml mleka
- 100 g čokolade
- 200 ml sladke smetane
- 300 g čokolade
- 100 ml vročega mleka

Postopek
- Piškote pomočimo v mleko in jih razporedimo po dnu okroglega pekača s premerom 24 cm.
- V skledi zmešamo jajca, vanilijev puding, 200 g sladkorja, 10 g vanilijevega sladkorja tako, da dobimo gladko zmes.
- Dodamo 500 ml mleka in dobro premešamo.
- Damo v lonec in kuhamo, dokler se masa ne zgosti.
- V maso nado dodamo še 100 g čokolade in vmešamo malo praženih sesekljanih lešnikov.
- Stepemo 200 ml sladke smetane in dodamo k zmesi.
- Dobro premešamo in tretjino kreme prelijemo čez piškote.
- Na kremo dodamo še eno plast namočenih piškotov in preko njih polijemo drugo tretjino kreme.
- Dodamo še eno plast piškotov in prelijemo s preostankom kreme.
- Postavimo v hladilnik.
- 300 g čokolade prelijemo s 100 ml vročega mleka in zmešamo.
- Prelijemo čez ohlajeno kremo in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.