Kdo pravi, da morate izbirati med čokolado in vanilijo? S to slastno torto, ki jo je enostavno pripraviti, lahko dobite oboje! Ta torta je popolna mešanica bogate, dekadentne čokolade in sladke, kremaste vanilije, vse v enem grižljaju. Popolna za vsako priložnost, ta torta bo zagotovo navdušila.

Sestavine

  • 400 g čokoladnih piškotov
  • mleko
  • 2 jajci
  • 40 g vanilijevega pudinga
  • 200 g sladkorja
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 500 ml mleka
  • 100 g čokolade
  • 200 ml sladke smetane
  • 300 g čokolade
  • 100 ml vročega mleka
Recept: Čokoladno-vanilijeva torta brez peke, narejena v 5 minuth
Piškote namočimo v mleko. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Piškote pomočimo v mleko in jih razporedimo po dnu okroglega pekača s premerom 24 cm.
  • V skledi zmešamo jajca, vanilijev puding, 200 g sladkorja, 10 g vanilijevega sladkorja tako, da dobimo gladko zmes.
  • Dodamo 500 ml mleka in dobro premešamo.
  • Damo v lonec in kuhamo, dokler se masa ne zgosti.
  • V maso nado dodamo še 100 g čokolade in vmešamo malo praženih sesekljanih lešnikov.
  • Stepemo 200 ml sladke smetane in dodamo k zmesi.
  • Dobro premešamo in tretjino kreme prelijemo čez piškote.
  • Na kremo dodamo še eno plast namočenih piškotov in preko njih polijemo drugo tretjino kreme.
  • Dodamo še eno plast piškotov in prelijemo s preostankom kreme.
  • Postavimo v hladilnik.
  • 300 g čokolade prelijemo s 100 ml vročega mleka in zmešamo.
  • Prelijemo čez ohlajeno kremo in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek4 načini, kako ohraniti sir čim dlje svež in brez plesni
Naslednji članekTako ugotovite, ali so jajca še dovolj sveža za uživanje