Če iščete sladico, ki združuje sočnost sadja, aromo maka in kremasto teksturo, je to pecivo prava izbira. Je elegantno, sveže in ravno prav sladko-sadno, da bo navdušilo vsakega gosta.

Sestavine

(merilo je 200 ml kozarec)

Biskvit:

  • 3 jajca
  • 1,5 skodelice moke
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 kozarec mleka
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 6 žlic makovih semen
  • 5 žlic kokosa

Krema:

  • 1 kg hrušk (olupljenih in očiščenih)
  • 250 ml vode
  • 250 ml pomarančnega soka
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 2 vrečki vanilijevega pudinga

Za vrh:

  • 500 ml sladke smetane za stepanje

PREBERITE TUDI: Recept za babičino pecivo, ki vedno navduši na mizi

Postopek

1. Biskvit

  • Jajca penasto stepite s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.
  • Dodajte mleko, moko, pecilni prašek, mak in kokos ter dobro premešajte.
  • Maso vlijte v namaščen in pomokan pekač ter pecite pri 180 °C približno 25 minut.

2. Krema

  • Hruške narežite na koščke, jih skupaj z vodo, sladkorjem in vanilijevim sladkorjem kuhajte, dokler ne postanejo mehke.
  • Zmiksajte jih v pire in vrnite na ogenj.
  • Dodajte puding, razmešan v pomarančnem soku, in kuhajte, da se zgosti.
  • Vročo kremo enakomerno prelijte čez biskvit. Najprej pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, nato pa postavite v hladilnik.

3. Zaključek

  • Stepite sladko smetano in jo premažite po vrhu torte ali postrezite posebej ob vsakem kosu.

Video recept

Nasvet

Za posebno svežino lahko v kremo dodate še malo naribanega ingverja ali limonine lupinice – lepo poudari sladkost hrušk.

Recept za šmorn iz pečice s slivami, ki bo vse pustil brez besed


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNeverjetna moč začimbe, ki varuje srce in možgane
Naslednji članekKako gojiti bujne in zdrave pelargonije