Če iščete sladico, ki združuje sočnost sadja, aromo maka in kremasto teksturo, je to pecivo prava izbira. Je elegantno, sveže in ravno prav sladko-sadno, da bo navdušilo vsakega gosta.
Sestavine
(merilo je 200 ml kozarec)
Biskvit:
- 3 jajca
- 1,5 skodelice moke
- 1 skodelica sladkorja
- 1 kozarec mleka
- 2 vanilijeva sladkorja
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 6 žlic makovih semen
- 5 žlic kokosa
Krema:
- 1 kg hrušk (olupljenih in očiščenih)
- 250 ml vode
- 250 ml pomarančnega soka
- 6 žlic sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 2 vrečki vanilijevega pudinga
Za vrh:
- 500 ml sladke smetane za stepanje
PREBERITE TUDI: Recept za babičino pecivo, ki vedno navduši na mizi
Postopek
1. Biskvit
- Jajca penasto stepite s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.
- Dodajte mleko, moko, pecilni prašek, mak in kokos ter dobro premešajte.
- Maso vlijte v namaščen in pomokan pekač ter pecite pri 180 °C približno 25 minut.
2. Krema
- Hruške narežite na koščke, jih skupaj z vodo, sladkorjem in vanilijevim sladkorjem kuhajte, dokler ne postanejo mehke.
- Zmiksajte jih v pire in vrnite na ogenj.
- Dodajte puding, razmešan v pomarančnem soku, in kuhajte, da se zgosti.
- Vročo kremo enakomerno prelijte čez biskvit. Najprej pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, nato pa postavite v hladilnik.
3. Zaključek
- Stepite sladko smetano in jo premažite po vrhu torte ali postrezite posebej ob vsakem kosu.
Video recept
Nasvet
Za posebno svežino lahko v kremo dodate še malo naribanega ingverja ali limonine lupinice – lepo poudari sladkost hrušk.
Recept za šmorn iz pečice s slivami, ki bo vse pustil brez besed