Če imate radi krompir in bi ga jedli še v kakšni drugi obliki kot samo pečenega in pire, potem sledite spodnjemu receptu. Jed bo navdušila vse.

Sestavine

  • 800 g krompirja (3 krompirji)
  • 300 g mocarele
  • sol
  • rastlinsko olje

Nadev:

  • 500 g mletega mesa
  • rastlinsko olje
  • 1 čebula
  • 1/2 paprike
  • peteršilj
  • 2 stroka česna
  • sol + črni poper + paprika + kumina

Postopek

  • Začnite s predgrevanjem pečice na 200 °C.
  • Medtem olupite krompir in ga narežite na tanke kolobarje. Na pekač dajte peki papir, ga potrosite z mocarelo in previdno nanjo položite krompir (glejte video). Posolite in premažite z rastlinskim oljem ter dajte v pečico za 30 minut. Medtem pripravite nadev.
  • Čebulo in papriko narežite na kocke, stroke česna pa sesekljajte za kasnejšo uporabo.
  • V ponvi segrejte nekaj rastlinskega olja na srednjem ognju. Dodajte na kocke narezano čebulo, papriko in sesekljan česen ter kuhajte, dokler se ne zmehča. Nato dodajte paradižnikovo mezgo, mleto meso in ga med kuhanjem razdrobite. Ko meso porjavi, po okusu začinite s soljo, črnim poprom, papriko in kumino. Pustite, da mešanica vre nekaj minut, dokler se dobro ne premeša.
  • Vzemite krompir iz pečice. Po krompirju razporedite plast mesne mešanice, nato pa zavijte kot rolado in po vrhu potrosite z mocarelo in peteršiljem.
  • Vrnite v ogreto pečico. Pecite pri 200°C približno 10 minut oziroma dokler se sir ne stopi in zlato zapeče.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Najdete srce skrito na sliki? Mnogim spodleti, verjamemo, da bo vam uspelo
Naslednji članekTo je razlog, zakaj ne bi smeli spati z mokrimi lasmi