Čeprav se morda zdi neverjetno, obstajajo posamezniki, ki izvrstno pripravljajo sladice, vendar so nespretni pri peki palačink. Palačinke pravzaprav niso tako preproste za pripravo, kar nakazujejo tudi številni triki, ki jih tu in tam slišimo ali preberemo. Zato v nadaljevanju, če si želite izboljšati svoje pekovske spretnosti glede palačink, predstavljamo tudi nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo osvojiti umetnost peke ene izmed mnogih najljubših sladic. Osnovni recept najdete tukaj.

1. Trik

Ne glede na to, ali sledite receptu za palačinke ali pa se lotite peke “po občutku”, od celotne količine moke, ki jo uporabite za pripravo testa, odštejte dve žlici in ju nadomestite s škrobom (Gustin).

5 trikov, s katerimi boste spekli tanke, mehke in okusne palačinke

2. Trik

Preden v moko zmešate vse ostale potrebne sestavine za palačinke, jo obvezno presejte skozi sito.

3. Trik

Morda sodo bikarbono uporabljate za čiščenje, a v kuhinji jo lahko uporabite tudi pri peki palačink, saj bo pomagala, da bodo te bolj rahle. Vendar ne pretiravajte, že pol žličke je dovolj.

4. Trik

Če v receptu za palačinke uporabljate sodo bikarbono, jo presejte skupaj z moko, preden dodate druge sestavine.

5. Trik

V zmes naribajte lupinico neolupljene limone, pomaranče ali mandarine, ali poskusite z dodatkom naribanega jabolka.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekLososove polpete so odlična ideja za dobro kosilo
Naslednji članekRecept za odlične čoko-piškot kocke, všeč bodo vsem