Pesto iz bazilike ima svoje korenine v Genovi, delu pokrajine Ligurija v Italiji. Vsaka od tamkajšnjih družin ima svoj način priprave, s skrivno sestavino, ki vsaki omaki daje pristnost. Skupen jim je tradicionalni način priprave, čeprav danes mnogi uporabljajo različne stroje za predelavo hrane.

Vemo, kako dobro se poda k testeninam in prav bi bilo, če bi občasno v to omako vložili malo več truda in ljubezni in da bi jo pripravili kar sami.

Sestavine

  • 3 stroki česna
  • 2 skodelici sveže bazilike
  • 1/3 skodelice pinjol
  • pol skodelice parmezana
  • poper
  • sol
  • olivno olje

Postopek

  • Ne glede na to, koliko skodelic boste uporabili, je to vaša mera za vse sestavine. Edino česen bo treba prilagoditi. Najprej ga očistite in pretlačite, nato ga posolite.
  • Počasi dodajajte baziliko, ki ste jo prej pretlačili (lahko pa vse naredite tudi v blenderju).
  • Nato dodajte še pinjole, prav tako zdrobljene (zmiksane).
  • Počasi vlijte olivno olje, nato pa še parmezan. Na koncu še malo solite in poprate.
  • Lahko dodate še malo limoninega soka, za svežino.
  • Hranite v zaprtem kozarcu v hladilniku.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako oprati vzglavnike v stroju, ne da bi izgubili obliko?
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #28