Tistim, ki niso utrpeli pozebe, so višnje zagotovo bogato obrodile. Porabite jih lahko za razna peciva, sok, ali pa iz njih naredite aperitiv – višnjev liker, ki bo mnogim v slast.

Sestavine

  • 500 g zrelih višenj
  • 1 liter žganja (šnops, sadjevec …)
  • 500 g sladkorja ali medu

Priprava

  • Zrele višnje očistimo in dobro operemo, nato pa jih stresemo v kozarec (3 kg) in jih prelijemo s sladkorjem (ali medom) ter prelijemo z žganjem. Kozarec zaprite in postavite na sončno mesto za 40 dni.
  • Vsebino kozarca občasno pretresite.
  • Po 40 dneh žganje precedimo v primerno steklenico, višenj pa ne zavržemo.
  • Če želite, lahko višnje pustite v likerju ali pa jih uporabite za torto. Lahko jih oblijete tudi s temno čokolado in postrežete kot domače pijane višnje.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVas v življenju vodi srce ali razum? Odvisno od tega, katero ptico ste najprej videli
Naslednji članekRecept: Telečja obara kot iz restavracije, zelo okusna