Po veliki noči ima večina od nas veliko kuhanih jajc, ki jih nismo porabili pri velikonočnem zajtrku. Velika škoda bi bila, da bi se pokvarila, zato jih moramo porabiti. Nekaj idej najdete v članku Kako porabiti jajca, ki so ostala od velike noči, danes pa vam predstavljamo še recept za zelo okusno jajčno solato.

Sestavine

  • 6 jajc, sobne temperature
  • četrt skodelice rdeče čebule, drobno narezane
  • četrt skodelice majoneze
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici peteršilja, drobno narezanega
  • 2 žlici drobnjaka, na drobno narezanega
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • sol in sveže mlet črni poper po okusu

Postopek

  • Jajca narežemo na kocke.
  • Čebulo sesekljamo.
  • Vse skupaj damo v skledo.
  • Naredimo preliv iz majoneze in gorčice ter limoninega soka. Premešamo in prelijemo čez jajca.
  • Dodamo peteršilj in drobnjak ter solimo in popramo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVelikonočna uganka: Najdete vseh sedem razlik na sliki?
Naslednji članekKako sejete korenje, da ne boste imeli preveč dela z redčenjem, ko zraste?