Na veliko noč je tradicija, da se ob bogato obloženi mizi zbere celotna družina že za zajtrk. Navadno ne smejo manjkati: šunka, klobase, pirhi, hren in potica, zato smo vam pripravili nekaj receptov, iz katerih lahko naredite zajtrk še bolj poseben.
Namesto klasičnih kuhanih jajc pripravite polnjena jajca
Navada je, da postrežemo klasično kuhana jajca, ki pa jih nekateri niti ne marajo, zato pogosto ostanejo in iz njih pripravimo še kakšno drugo dobroto. Ste že poskusili polnjena jajca? Če jih niste, jih morate, saj vas bodo zagotovo navdušila.
Sladki velikonočni zajčki namesto peciva
Ljubka oblika, sladki in nadvse okusni so tile zajčki, ki so skoraj prelepi, da bi jih pohrustali. Pa jih boste, še premalo jih bo.
Velikonočna šunka v testu
Brez šunke velike noči ni. Pripravite jo v testu, da bo še bolj okusna in gostje bodo res navdušeni.
Velikonočni jabolčni hren
Hren predstavlja Kristusovo trpljenje, zato na velikonočni mizi ne sme manjkati. Vendar ga lahko naredmo veliko bolj prijaznega na okus, če mu dodamo jabolko.
Sestavine:
- 300 g hrena
- 500 g jabolk
- 1 dl olja
- 1 dl kisa
- 2 g soli
- 2 g sladkorja
Postopek:
Jabolka in hren naribamo na ribežnu na najmanjših luknjicah. Dodamo olje, sol, sladkor in kis. Premešamo. Po potrebi lahko razredčimo z vodo.
Potratna potica
Potica je vedno kraljica mize. Potratna še toliko bolj, saj se prepletajo različni okusi skute in orehovega nadeva, ki jo dvignejo na še višji nivo. Recept, po katerem so jo pripravljali že mnogi je na spodnji povezavi.