Fižol navadno jemo v različnih enolončnicah, v slovenski različici pasulja – pašta fižol in v solatah. Tokrat vam predstavljamo recept za odlično enolončnico, ki bo navdušila tudi tiste, ki jim ta zelenjava ni najbolj pri srcu.

Sestavine

  • Fižol – 500 g
  • Voda – 2 litra
  • Lovorjev list – 4 kos
  • Čebula – 3 kos
  • Zelena – 2 kos
  • Paradižnikova pasta – 1 žlica
  • Česen – 6 kosov
  • Koriander – 1 čajna žlička
  • Črni poper – 1/3 čajne žličke
  • Sol – 1 žlica
  • Peteršilj – 70 g

Postopek

  • Fižol skuhamo v loncu. Ko voda zavre, jo zamenjamo.
  • Dodamo čili in lovorjev list in kuhamo 2 uri.
  • Sesekljamo čebulo (najhitreje gre na tale način).
  • V ponev damo olje in pražimo čebulo, dokler ne postekleni – 5 minut.
  • Nasekljamo zeleno in jo dodamo k čebuli. Pražimo 6 minut.
  • Dodamo žlico paradižnikove paste in dobro premešamo.
  • Ko je fižol kuhan, odstranimo čili in lovorjeve liste ter ga odcedimo.
  • V vodo od fižola damo sol, koriander, poper in česen, dobro premešamo.
  • Fižol pretlačimo, a ne vsega. Zalijemo z vodo in začimbami ter premešamo in dodamo k paradižnikovi omaki s čebulo.
  • Zalijemo z 200 ml vode in kuhamo še nekaj minut.
  • Sesekljamo peteršilj in ga damo v jed.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNe kupujte kremnega sira, zelo enostavno ga je pripraviti doma
Naslednji članek7 načinov, s katerimi zmanjšamo stroške za hrano