Ta preprost recept za gratiniran krompir je zagotovo najokusnejši način priprave krompirja. Naredite ga enostavno in cenovno ugodno.
Sestavine in postopek
- Narežite 5 srednjih krompirjev.
- Narezan krompir razporedimo po pekaču.
- V loncu stopite 2 žlici masla (100 gramov).
- Dodajte 2 žlici moke (70 gramov) in mešajte 1-2 minuti.
- Zmešajte 2 kozarca mleka (400 ml), dokler se grudice ne raztopijo.
- Dodajte 1 smetanoe (200 ml), 1/2 čajne žličke črnega popra in 2 čajni žlički soli.
- Nenehno mešamo, dokler se omaka ne zgosti.
- Narezan krompir prelijemo z bešamelom.
- Postavimo v pečico na 220 °C za 45 minut.
- Po 45 minutah po krompirju potresemo 100 gramov naribanega čedar sira.
- Pustite v pečici pri 220 °C dodatnih 15 minut.
- Po gratiniranem pečenem krompirju potresemo natrgan peteršilj.
Video recept
Zadnji prispevki
- Pita s hruškami in jabolki vas bo navdušila
- Optična iluzija: Na sliki je zdravnik, vendar tudi dva njegova pacienta, ju najdete?
- Ta krompirjeva solata je tako dobra, da se boste vprašali, zakaj je niste že prej pripravili
- Trik izkušenih kuharjev, s katerim bo krompir hitreje kuhan in ne bo razpadel
- Džuveč riž – edini recept, ki ga boste potrebovali za to slastno jed
- Optična iluzija: Lahko med kopico sadja najdete sir?