Ti božični piškoti so popolni za izrezovanje v čudovite praznične oblike, saj med peko ohranijo svojo obliko. So sladki in aromatični, pripravljeni za okraševanje z glazuro, čokolado ali preprosto posuti s sladkorjem v prahu.
Sestavine
- 225 g masla, zmehčanega
- 1 skodelica strjenega ali navadnega sladkorja
- 1,5 žličke vaniljevega ekstrakta
- 1 veliko jajce
- 3 skodelice navadne moke
- 3/4 žličke pecilnega praška
- 3/4 žličke soli
PRIPRAVITE TUDI: Mehki limonini piškoti, ki se kar stopijo v ustih
Postopek
- Pečico segrejte na 180 °C (ventilatorska pečica na 160 °C).
- Dva pekača obložite s pergamentnim papirjem.
- V veliki skledi stepajte maslo in sladkor, dokler ne postane kremasto (približno 1 minuto na srednji hitrosti).
- Dodajte jajce in vaniljo, stepajte, dokler se popolnoma ne povežeta
- Dodajte moko, pecilni prašek in sol. Začnite počasi mešati, nato stepajte, dokler se vse sestavine ne povežejo v grudasto testo.
- Delovno površino posujte z moko in testo zvrnite iz sklede. Oblikujte ga v kepo, nato razdelite na dva diska.
- Testo razvaljajte na debelino 0,3 cm za hrustljave piškote ali 0,6 cm za mehkejše piškote. Po potrebi potresite z moko, da se ne lepi.
- Z modelčki za piškote izrežite oblike in jih s pomočjo noža ali lopatke prenesite na pripravljene pekače.
- Pečite 10 minut, pri čemer pladnje na polovici peke zamenjajte, dokler robovi piškotov ne postanejo rahlo zlati.
- Pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo na pekaču.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Domači piškoti na strojček, odličen recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju