Ti božični piškoti so popolni za izrezovanje v čudovite praznične oblike, saj med peko ohranijo svojo obliko. So sladki in aromatični, pripravljeni za okraševanje z glazuro, čokolado ali preprosto posuti s sladkorjem v prahu.

Sestavine

  • 225 g masla, zmehčanega
  • 1 skodelica strjenega ali navadnega sladkorja
  • 1,5  žličke vaniljevega ekstrakta
  • 1 veliko jajce
  • 3 skodelice navadne moke
  • 3/4 žličke pecilnega praška
  • 3/4 žličke soli

PRIPRAVITE TUDI: Mehki limonini piškoti, ki se kar stopijo v ustih

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180 °C (ventilatorska pečica na 160 °C).
  2. Dva pekača obložite s pergamentnim papirjem.
  3. V veliki skledi stepajte maslo in sladkor, dokler ne postane kremasto (približno 1 minuto na srednji hitrosti).
  4. Dodajte jajce in vaniljo, stepajte, dokler se popolnoma ne povežeta
  5. Dodajte moko, pecilni prašek in sol. Začnite počasi mešati, nato stepajte, dokler se vse sestavine ne povežejo v grudasto testo.
  6. Delovno površino posujte z moko in testo zvrnite iz sklede. Oblikujte ga v kepo, nato razdelite na dva diska.
  7. Testo razvaljajte na debelino 0,3 cm za hrustljave piškote ali 0,6 cm za mehkejše piškote. Po potrebi potresite z moko, da se ne lepi.
  8. Z modelčki za piškote izrežite oblike in jih s pomočjo noža ali lopatke prenesite na pripravljene pekače.
  9. Pečite 10 minut, pri čemer pladnje na polovici peke zamenjajte, dokler robovi piškotov ne postanejo rahlo zlati.
  10. Pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo na pekaču.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Domači piškoti na strojček, odličen recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za arašidove piškote iz 2 sestavin
Naslednji članekUspela sem kupiti in poskusiti ‘viralno’ dubajsko čokolado