Preprost recept za kremaste in okusne piškote iz arašidovega masla, ki so pripravljeni z le dvema sestavinama.
Sestavine
- 1 skodelica (250 g) kremastega naravnega arašidovega masla (nesladkanega)
- 2 žlici (40 g) javorjevega sirupa
Postopek
- Na pekač položite silikonsko podlogo ali pergamentni papir. To bo preprečilo, da bi se piškoti med peko prijeli.
- V večjo posodo dodajte 1 skodelico naravnega arašidovega masla in 2 žlici javorjevega sirupa.
- Mešajte z lopatko, dokler se sestavini popolnoma ne povežeta. Na začetku bo zmes videti tekoča, a med mešanjem bo postala kompaktna in oblikovana v testo.
- Z zajemalko za piškote zajemite enake dele testa in oblikujte 12 kroglic.
- Vsako kroglico rahlo sploščite s palcem.
- Na vrhu piškotov z vilicami ustvarite križni vzorec.
- Pečico segrejte na 180 °C.
- Piškote pecite 10–12 minut, dokler niso rahlo zlato obarvani.
- Po peki piškote pustite, da se popolnoma ohladijo na pekaču. Med ohlajanjem se bodo strdili.
Nasvet:
- Arašidovo maslo naj bo sobne temperature in pred uporabo dobro premešano.
PRIPRAVITE TUDI: Domači piškoti na strojček, odličen recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju