Preprost recept za kremaste in okusne piškote iz arašidovega masla, ki so pripravljeni z le dvema sestavinama.

Sestavine

  • 1 skodelica (250 g) kremastega naravnega arašidovega masla (nesladkanega)
  • 2 žlici (40 g) javorjevega sirupa

Postopek

  1. Na pekač položite silikonsko podlogo ali pergamentni papir. To bo preprečilo, da bi se piškoti med peko prijeli.
  2. V večjo posodo dodajte 1 skodelico naravnega arašidovega masla in 2 žlici javorjevega sirupa.
  3. Mešajte z lopatko, dokler se sestavini popolnoma ne povežeta. Na začetku bo zmes videti tekoča, a med mešanjem bo postala kompaktna in oblikovana v testo.
  4. Z zajemalko za piškote zajemite enake dele testa in oblikujte 12 kroglic.
  5. Vsako kroglico rahlo sploščite s palcem.
  6. Na vrhu piškotov z vilicami ustvarite križni vzorec.
  7. Pečico segrejte na 180 °C.
  8. Piškote pecite 10–12 minut, dokler niso rahlo zlato obarvani.
  9. Po peki piškote pustite, da se popolnoma ohladijo na pekaču. Med ohlajanjem se bodo strdili.

Nasvet:

  1. Arašidovo maslo naj bo sobne temperature in pred uporabo dobro premešano.

PRIPRAVITE TUDI: Domači piškoti na strojček, odličen recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTa predmet v hiši je “najbolj strupen”. Dovolj je le nekaj vdihov
Naslednji članekOdličen recept za vanilijeve božične piškote, stopijo se v ustih