Ta recept za telečji golaž z zeljem je popolna ideja za kosilo, ki vas bo pogrela in nahranila v hladnejših dneh. Sočne koščke teletine, mehko zelje in kremasti krompir povezuje bogata paradižnikova omaka z nežnim okusom rdeče paprike.

Sestavine

  • 2 srednje veliki rdeči čebuli
  • 600 g telečjega plečeta
  • 2 korenčka
  • 500 g zelja
  • 300 ml paradižnikove omake
  • 1 žlica rdeče mlete sladke paprike
  • 2 srednje velika krompirja
  • Olje
  • 800 ml vode + 200 ml vode
  • Sol

Postopek

  1. Čebulo olupimo in narežemo na kocke ter jo odstavimo.
  2. Meso narežemo na grižljajem primerne koščke in odstavimo.
  3. Korenček olupimo, narežemo na kolobarje in odstavimo.
  4. Zelje narežemo na kocke velikosti približno 2×2 cm in odstavimo. 
  5. V globoko široko posodo vlijemo olje, da prekrije dno, in ga segrejemo.
  6. Dodamo narezano rdečo čebulo ter jo na zmernem ognju pražimo, dokler ne postekleni (približno 5 minut).
  7. Dodamo meso in ga med občasnim mešanjem dušimo 15 minut.
  8. Nato dodamo narezano korenje in med mešanjem dušimo še 5 minut.
  9. Prilijemo paradižnikovo omako, dodamo rdečo mleto sladko papriko, vse skupaj dobro premešamo in dušimo še 5 minut.
  10. V posodo postopoma dodajamo narezano zelje in vse dobro premešamo.
  11. Zalijemo z 800 ml vode, premešamo in, ko zavre, kuhamo 20 minut ob občasnem mešanju.
  12. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na kocke velikosti približno 1,5 cm.
  13. Po 20 minutah prilijemo še preostalih 200 ml vode in, ko zavre, dodamo krompir. Solimo po okusu in premešamo.
  14. Kuhamo še pol ure, da se krompir skuha in se okusi povežejo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam bo uspelo kostanj najti v 20 sekundah?
Naslednji članekNajpogostejše napake pri peki sladic in kako se jim izogniti