Pravijo, da je piščančja juha odlična proti prehladu in gripi. Seveda je boljša takšna iz stare kokoši, vendar nimajo vsi možnosti, da bi jo pripravili. Zato ponujamo alternativo.
Sestavine
- piščanec
- korenček
- krompir
- 1 jajce
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 7 žlic zdroba
- 1 žlica olja
- peteršilj
Postopek
- V posodo z 2 litroma vode dodamo piščanca, korenje in krompir ter pustimo kuhati 30 minut.
- Ko je zelenjava kuhana, jo pretlačimo z vilicami in ločimo meso od kosti.
- Vse skupaj vrnemo v posodo in pustimo še malo kuhati, medtem pa pripravimo zmes za cmoke.
- V skledi razžvrkljamo 1 jajce in dodamo pol žličke soli, pol žličke pecilnega praška in 1 žlico olja.
- Med mešanjem postopoma dodajamo 7 žlic zdroba, dokler ne dobimo zmesi kot v videu.
- V juhi segrejemo žlico, nato zmanjšamo temperaturo in nežno spustimo naše cmoke.
- Pustimo kuhati 10 minut in začinimo po okusu.