Pravijo, da je piščančja juha odlična proti prehladu in gripi. Seveda je boljša takšna iz stare kokoši, vendar nimajo vsi možnosti, da bi jo pripravili. Zato ponujamo alternativo.

Sestavine

  • piščanec
  • korenček
  • krompir
  • 1 jajce
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 7 žlic zdroba
  • 1 žlica olja
  • peteršilj

Postopek

  1. V posodo z 2 litroma vode dodamo piščanca, korenje in krompir ter pustimo kuhati 30 minut.
  2. Ko je zelenjava kuhana, jo pretlačimo z vilicami in ločimo meso od kosti.
  3. Vse skupaj vrnemo v posodo in pustimo še malo kuhati, medtem pa pripravimo zmes za cmoke.
  4. V skledi razžvrkljamo 1 jajce in dodamo pol žličke soli, pol žličke pecilnega praška in 1 žlico olja.
  5. Med mešanjem postopoma dodajamo 7 žlic zdroba, dokler ne dobimo zmesi kot v videu.
  6. V juhi segrejemo žlico, nato zmanjšamo temperaturo in nežno spustimo naše cmoke.
  7. Pustimo kuhati 10 minut in začinimo po okusu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSamo eden od 1000 lahko reši ta matematični problem – ali ga lahko vi?
Naslednji članekKako oprati (in posušiti) težko odejo?