Ko želite pojesti nekaj toplega in hitro pripravljenega, je pašta fižol vedno dobra izbira. Nasitna jed in odlična ideja za kosilo, na katero velikokrat pozabimo.

Sestavine

  • 2 majhni pločevinki fižola
  • 1 čebula
  • 100 g suhe slanine ali pancete
  • 1 korenček
  • 2 pesti majhnih polžkov (ali kakšne druge drobne testenine po želji)
  • majhna skodelica ostre moke
  • sol, paper, lovorov list
  • 2 čajni žlički sladke mlete rdeče paprike

Postopek

  1. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, korenček in slanino.
  2. Dodamo odcejen in opran fižol, premešamo, zalijemo z vodo do vrha, začinimo po okusu (zelenjava, jušna kocka, sol, poper, rdeča paprika)
  3. Za boljšo aromo dodamo lovorov list.
  4. Kuhamo približno 10 minut, dodamo moko, pomešano z malo vode, da se enolončnica zgosti in kratko povremo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki se skriva več kot samo ogrizek jabolka
Naslednji članekRecept: Krofi (najbolj priljubljen recept trenutno 2024)