Ko želite pojesti nekaj toplega in hitro pripravljenega, je pašta fižol vedno dobra izbira. Nasitna jed in odlična ideja za kosilo, na katero velikokrat pozabimo.
Sestavine
- 2 majhni pločevinki fižola
- 1 čebula
- 100 g suhe slanine ali pancete
- 1 korenček
- 2 pesti majhnih polžkov (ali kakšne druge drobne testenine po želji)
- majhna skodelica ostre moke
- sol, paper, lovorov list
- 2 čajni žlički sladke mlete rdeče paprike
Postopek
- Na olju prepražimo sesekljano čebulo, korenček in slanino.
- Dodamo odcejen in opran fižol, premešamo, zalijemo z vodo do vrha, začinimo po okusu (zelenjava, jušna kocka, sol, poper, rdeča paprika)
- Za boljšo aromo dodamo lovorov list.
- Kuhamo približno 10 minut, dodamo moko, pomešano z malo vode, da se enolončnica zgosti in kratko povremo.