Kitajska kislo pekoča juha je izjemnega okusa za vse ljubitelje juh in dobrih okusov. Pripravite jo doma in navdušite vse za mizo.
Sestavine
- 6 skodelic piščančje juhe
- 1/3 skodelice korenja
- 1/3 skodelice bambusovih poganjkov
- 1/2 skodelice črnih gob
- 1/2 skodelice narezanih gob shitake
- 1 skodelica narezanega ekstra čvrstega tofuja
- 1 čajna žlička mletega ingverja
- 1 čajna žlička drobno narezanega rdečega čilija
- 1/4 skodelice lahke sojine omake
- 1/4 skodelice črnega kisa
- 1/2 žličke temne sojine omake
- 1/4 žličke belega popra
- 1 čajna žlička čili paste
- 2 stepena jajca
- 3 žlice koruznega škroba, pomešanega z vodo
- 2-3 sesekljane zelene čebule
Meso in marinada
- 3/4 skodelice narezanega piščanca ali svinjine
- 1 čajna žlička lahke sojine omake
- 1/8 žličke belega popra
- 1/2 žličke koruznega škroba
Postopek
- V ponvi segrejte domačo piščančjo juho ali juho z nizko vsebnostjo soli. Dodajte mleti ingver, gobe, bambusove poganjke, korenje in neobvezno čili. Kuhajte 5 do 8 minut.
- Dodajte meso in začimbe: V vrelo juho dodajte mariniranega piščanca ali svinjino. Dodajte svetlo sojino omako, črni kis, čilijevo pasto, temno sojino omako in beli poper. Premešamo in pustimo vreti 3 do 4 minute.
- Zgostite juho: Ustvarite kašo iz koruznega škroba tako, da zmešate 3 žlice koruznega škroba z vodo. Postopoma dodajamo v vrelo juho, dokler se ne zgosti.
- Dodajte jajca in tofu: Stepena jajca vlijte v juho, ne da bi jo takoj premešali. Pustite stati 5 do 10 sekund in nato nežno premešajte, da jajca oblikujejo pramene. Na koncu dodajte še bolj čvrst tofu in kuhajte še eno minuto.
- Pekoča in kisla juha mora imeti bogato barvo in privlačno aromo. Okrasite s sesekljano zeleno čebulo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Okusni čokoladni grižljaji brez dodanega sladkorja
- Optična iluzija: Vam uspe najti poškodovan lopar v 10 sekundah?
- Tako se znebite koloradskega hrošča
- Recept za piščančji burger, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem