Kitajska kislo pekoča juha je izjemnega okusa za vse ljubitelje juh in dobrih okusov. Pripravite jo doma in navdušite vse za mizo.

Sestavine

  • 6 skodelic piščančje juhe
  • 1/3 skodelice korenja
  • 1/3 skodelice bambusovih poganjkov
  • 1/2 skodelice črnih gob
  • 1/2 skodelice narezanih gob shitake
  • 1 skodelica narezanega ekstra čvrstega tofuja
  • 1 čajna žlička mletega ingverja
  • 1 čajna žlička drobno narezanega rdečega čilija
  • 1/4 skodelice lahke sojine omake
  • 1/4 skodelice črnega kisa
  • 1/2 žličke temne sojine omake
  • 1/4 žličke belega popra
  • 1 čajna žlička čili paste
  • 2 stepena jajca
  • 3 žlice koruznega škroba, pomešanega z vodo
  • 2-3 sesekljane zelene čebule

Meso in marinada

  • 3/4 skodelice narezanega piščanca ali svinjine
  • 1 čajna žlička lahke sojine omake
  • 1/8 žličke belega popra
  • 1/2 žličke koruznega škroba

Postopek

  1. V ponvi segrejte domačo piščančjo juho ali juho z nizko vsebnostjo soli. Dodajte mleti ingver, gobe, bambusove poganjke, korenje in neobvezno čili. Kuhajte 5 do 8 minut.
  2. Dodajte meso in začimbe: V vrelo juho dodajte mariniranega piščanca ali svinjino. Dodajte svetlo sojino omako, črni kis, čilijevo pasto, temno sojino omako in beli poper. Premešamo in pustimo vreti 3 do 4 minute.
  3. Zgostite juho: Ustvarite kašo iz koruznega škroba tako, da zmešate 3 žlice koruznega škroba z vodo. Postopoma dodajamo v vrelo juho, dokler se ne zgosti.
  4. Dodajte jajca in tofu: Stepena jajca vlijte v juho, ne da bi jo takoj premešali. Pustite stati 5 do 10 sekund in nato nežno premešajte, da jajca oblikujejo pramene. Na koncu dodajte še bolj čvrst tofu in kuhajte še eno minuto.
  5. Pekoča in kisla juha mora imeti bogato barvo in privlačno aromo. Okrasite s sesekljano zeleno čebulo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekŠtirje napitki, ki lahko zmanjšajo simptome zgage
Naslednji članekRecept za zdrave tunine polpete (LCHF)