Peka brez glutena in sladkorja ni lahka naloga, brez teh ključnih sestavin pa je težko ustvariti puhaste, zračne sladice, a ni nemogoče. Predstavljamo vam dietno torto ali pecivo brez grama moke. Torta je primerna tako za diabetično dieto kot za  LCHF dieto.

Sestavine

  • 5 jajc
  • sladilo
  • 35 g kakava
  • maslo

Krema

  • 50 g zmehčanega masla
  • sladilo
  • 200 g kisle smetane
  • 10 g kakava

Postopek

  1. Penasto stepite 5 jajc in jim dodajte sladilo. Ker je torta pripravljena s kakavom brez sladkorja, je potrebno malo več sladkanja, da ne prevlada grenak okus čokolade.
  2. Dodajte 35 g kakava. Nadaljujte s stepanjem pri nizki hitrosti, dokler se zmes ne zgosti.
  3. Pekač namastite s koščkom masla. Damo v pečico na 180°C za 15 minut.
  4. Da bo torta bolj sočna, lahko pripravite preliv iz toplega mleka.
  5. 50 g zmehčanega masla zmešamo s sladilom.
  6. Dodamo 200 g kisle smetane + 10 g kakava zmešajte in premažite čez testo ter zložite v plasti.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTest optične iluzije: Ali lahko opazite skritega moškega v samo 9 sekundah?
Naslednji članekKaj se zgodi, če jeste mandarine. Njihove zdravstvene koristi so malo znane