Če imate radi čokolado, potem bodo te čokoladne kocke nebesa za vas. Enostavne so za pripravo, okus pa bo navdušil čisto vse, tudi tiste, ki niso preveliki ljubitelji sladkih pregreh.

Sestavine

  • 150 ml mleka
  • 120 ml sončničnega olja
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici grenkega kakava
  • 10 g pecilnega praška
  • 125 g moke

Za kremo:

  • 200 ml sladkane smetane za stepanje
  • 80 g mlečne čokolade

Za ganache:

  • 100 g temne čokolade
  • 150 ml sladkane smetane za stepanje

Postopek

  1. V skledo vlijte mleko in mu dodajte olje, sladkor in kakav. Dobro premešajte.
  2. Dodajte moko, pecilni prašek in narahlo vmešajte v zmes, da ne ostanejo grudice.
  3. Zmes prelijte v pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem ali ga dobro namastili in dajte v predgreto pečico na 180 stopinj. Pecite približno 15-20 minut.
  4. Ko je biskvit pečen, pustite, da se ohladi.
  5. V skledi stepite smetano do čvrstega. Dodajte ji 80 g stopljene (mlačne) mlečne čokolade in mešajte dalje, da dobite kremo.
  6. Kremo nato premažite preko ohlajenega biskvita. Če želite, ga lahko pred mazanje namočite z malo mlačnega mleka.
  7. Pecivo sedaj postavite v hladilnik za vsaj 20 minut in medtem pripravite ganache.
  8. V kozico dajte tekočo sladko smetano in na koščke narezano čokolado. Segrevajte, dokler se čokolada ne stopi in ne dobite gladke zmesi.
  9. Pustite, da se nekoliko ohladi in prelijte čez ohlajeno kremo na biskvitu.
  10. Postavite v hladilnik, da se čokolada strdi. Najbolje čez noč.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTeh 7 preprostih navad lahko prepolovi tveganje za demenco
Naslednji članekSamo eden od 1000 lahko reši ta matematični problem – ali ga lahko vi?