Ta osvežilna in sladko začinjena jed je kot nalašč za tiste, ki želijo poskusiti nekaj novega in zanimivega. Sladke bučke so preproste za pripravo in zagotovo bodo navdušile vse ljubitelje sladkih dobrot.
Sestavine
- 1 kg bučk
- 100 ml jabolčnega kisa
- 640 ml hladne vode
- 300 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 1 limonin sok
- Cimet po okusu
- Rum po želji
Priprava
- Pripravite bučke:
- Bučke olupimo in narežemo na kocke.
- Pripravimo raztopino iz 100 ml jabolčnega kisa in 40 ml vode. V to raztopino namočimo narezane bučke in jih pustimo v hladilniku 12 ur ali čez noč.
- Naslednji dan bučke oplaknemo in odcedimo tekočino, v kateri so stale.
- Kuhanje:
- V lonec dodamo preostalih 600 ml vode, sladkor in vanilijev sladkor. Mešanico segrejemo do vretja.
- Ko zavre, dodamo odcejene bučke in kuhamo približno 20 minut.
- Proti koncu kuhanja dodamo limonin sok, cimet in rum po želji in okusu. Kuhamo še nekaj minut, da se okusi premešajo.