Njoki iz krompirjevega testa, ki so pečeni v pečici, so odlična ideja za kosilo, kadar imate čas in lahko njoke pripravite sami doma. Bodo pa tudi kupljeni dobri.

Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 500 g sesekljanega paradižnika iz konzerve
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 ščepca soli
  • 1 čajna žlička popra
  • pest sesekljane bazilike in origana
  • 150 g mocarele
  • 100 g špinače

Za njoke:

  • 700 g kuhanega krompirja
  • 200 g ostre moke
  • 100 g pšeničnega zdroba
  • 1 jajce

Postopek

  1. Za njoke kuhan in pretlačen krompir zmešamo z moko in zdrobom, dodamo jajce in zamesimo krompirjevo testo.
  2. Testo bo lepše in lažje zamesiti, če boste uporabili ohlajen krompir.
  3. Če je testo premehko, lahko dodamo še malo moke. Testo oblikujemo v debel svaljek, ga narežemo na kose in na dobro pomokani površini razvaljamo v tanek svaljek.
  4. Njoke narežemo, povaljamo v moki in pustimo na pladnju.
  5. Njoke kuhamo v večji količini vrele slane vode 5-6 minut.
  6. Za omako na malo olivnega olja prepražimo sesekljano čebulo in česen.
  7. Ko začne vreti, dodamo paradižnik in začimbe ter pustimo vreti 10 minut.
  8. V omako dodamo oprano na debelejše rezance narezano špinačo.
  9. Če uporabljate mlado špinačo, je ni treba sekljati.
  10. Ko špinača vene, dodamo na kratko kuhane njoke in na koščke narezano mocarelo.
  11. Vse skupaj dobro premešamo in prestavimo v ognjevarno posodo.
  12. Po želji po vrhu potresemo še nariban sir.
  13. Pečemo v ogreti pečici na 180 C 15-20 min.
  14. Pečeni njoki v paradižnikovi in ​​špinačni omaki so pripravljeni, ko se po vrhu lepo zapečejo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsakdo lahko opazi mačko, a le tisti z visokim IQ lahko najdejo skrito ribo
Naslednji članekAli res potrebujete te čistilne izdelke?