Večina trikov za mehčanje masla predvideva, da ste v domači kuhinji. Ko pa med večerjo v restavraciji prejmete košaro s kruhom s kot kamen trdimi zavitki masla, vam ti triki ne bodo prav nič pomagali. Na srečo potrebujete le vilice in moči v rokah, da se ne sodelujoče maslo ukrivi po vaši volji.

Ta videoposnetek prikazuje pameten (in nenavadno zadovoljiv) trik za reševanje zapletenih zavitkov masla v restavracijah. Če ne morete namazati masla, ne da bi masakrirali svoj kruh, poskusite zabosti konice vilic neposredno skozi sprednjo stran folije. Ne da bi odvili zavojček, ga prepognite na pol in stisnite, dokler se vsebina ne potisne skozi luknje.

Vrvice masla, ki padejo na vaš kruh, bi se morale zlahka vdati vašemu nožu. Postopek vam lahko vzbudi spomine na pripravo špagetov iz plastelina, le da vam je tokrat dovoljeno jesti končni izdelek.

Namesto da bi maslo zmehčali s toploto, ta trik olajša mazanje tako, da ga razdeli na obvladljive trakove.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za piščanca v kremni česnovi omaki. Pripravite ga in navdušite vse
Naslednji članekPecivo s čokolado in malinami, ki ga vedno takoj zmanjka