Za praznovanja in različne priložnosti ponavadi spečemo pecivo, ki ga z lahkoto narežemo na manjše kocke. Sedma nebesa so točno takšno pecivo, zato ob praznovanjih ne sme manjkati.
Sestavine
Biskvit 1:
- 4 beljaki
- 6 žlic sladkorja
- 150 g mletih piškotov
- 1 žlica gladke moke
- 1 velik oblat (27×37 cm)
Biskvit 2:
- 4 beljaki
- 6 žlic sladkorja
- 2 žlici gladke moke
- 100 g kokosa
- 1 velik oblat (27×37 cm)
Krema:
- 8 rumenjakov
- 8 žlic sladkorja
- 150 g čokolade za kuhanje
- 200 g masla ali margarine sobne temperature
Glazura:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 6 žlic olja
Postopek
- V veliko skledo damo 4 beljake, rumenjake prestavimo v drugo posodo.
- Začnemo jih stepati na hitri hitrosti in med stepanjem dodajamo sladkor.
- Ko dobimo čvrst sneg, dodamo moko in mlete piškote.
- Znova premešamo.
- Pekač obrnemo na glavo, nanj postavimo oblat in premažemo z zmesjo.
- Pečemo na 180 stopinj, približno 13 minut.
- Ko je pečeno, ohladimo.
- Pripravimo zmes za drugi biskvit.
- Znova ločimo beljake od rumenjakov.
- Beljake stepemo, dodamo sladkor in mešamo naprej, da dobimo čvrst sneg.
- Dodamo moko, kokos in znova premešamo.
- Uporabimo pekač, ki ga isto obrnemo na glavo, dodamo oblat in premažemo s kokosovo zmesjo.
- Damo v pečico na 180 stopinj, približno 11 minut.
- Biskvit ohladimo.
- Pripravimo kremo.
- Rumenjakom dodamo sladkor in zmešamo, da dobimo penasto zmes.
- Kuhamo na pari 15 minut – mešamo.
- Kremi dodamo čokolado za kuhanje in dobro premešamo.
- Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
- Maslo sobne temperature penasto zmešamo in mu počasi dodajamo čokoladno kremo. Mešamo, dokler ne porabimo vse čokoladne kreme.
- Ko se biskviti ohladijo, na prvi biskvit damo čokoladno kremo in jo premažemo čez celotno površino.
- Drugi biskvit damo čez čokoladno kremo, spodaj mora biti kokosova krema.
- Vse dobro pritisnemo in obtežimo s knjigami, da se strdi.
- Pustimo v hladilniku čez noč.
- Pripravimo glazuro.
- Čokolado za kuhanje na pari stopimo z oljem.
- Prelijemo čez biskvit.
Video recept