Za praznovanja in različne priložnosti ponavadi spečemo pecivo, ki ga z lahkoto narežemo na manjše kocke. Sedma nebesa so točno takšno pecivo, zato ob praznovanjih ne sme manjkati.

Sestavine

Biskvit 1:

  • 4 beljaki
  • 6 žlic sladkorja
  • 150 g mletih piškotov
  • 1 žlica gladke moke
  • 1 velik oblat (27×37 cm)

Biskvit 2:

  • 4 beljaki
  • 6 žlic sladkorja
  • 2 žlici gladke moke
  • 100 g kokosa
  • 1 velik oblat (27×37 cm)

Krema:

  • 8 rumenjakov
  • 8 žlic sladkorja
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 200 g masla ali margarine sobne temperature

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 6 žlic olja

Postopek

  1. V veliko skledo damo 4 beljake, rumenjake prestavimo v drugo posodo.
  2. Začnemo jih stepati na hitri hitrosti in med stepanjem dodajamo sladkor.
  3. Ko dobimo čvrst sneg, dodamo moko in mlete piškote.
  4. Znova premešamo.
  5. Pekač obrnemo na glavo, nanj postavimo oblat in premažemo z zmesjo.
  6. Pečemo na 180 stopinj, približno 13 minut.
  7. Ko je pečeno, ohladimo.
  8. Pripravimo zmes za drugi biskvit.
  9. Znova ločimo beljake od rumenjakov.
  10. Beljake stepemo, dodamo sladkor in mešamo naprej, da dobimo čvrst sneg.
  11. Dodamo moko, kokos in znova premešamo.
  12. Uporabimo pekač, ki ga isto obrnemo na glavo, dodamo oblat in premažemo s kokosovo zmesjo.
  13. Damo v pečico na 180 stopinj, približno 11 minut.
  14. Biskvit ohladimo.
  15. Pripravimo kremo.
  16. Rumenjakom dodamo sladkor in zmešamo, da dobimo penasto zmes.
  17. Kuhamo na pari 15 minut – mešamo.
  18. Kremi dodamo čokolado za kuhanje in dobro premešamo.
  19. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
  20. Maslo sobne temperature penasto zmešamo in mu počasi dodajamo čokoladno kremo. Mešamo, dokler ne porabimo vse čokoladne kreme.
  21. Ko se biskviti ohladijo, na prvi biskvit damo čokoladno kremo in jo premažemo čez celotno površino.
  22. Drugi biskvit damo čez čokoladno kremo, spodaj mora biti kokosova krema.
  23. Vse dobro pritisnemo in obtežimo s knjigami, da se strdi.
  24. Pustimo v hladilniku čez noč.
  25. Pripravimo glazuro.
  26. Čokolado za kuhanje na pari stopimo z oljem.
  27. Prelijemo čez biskvit.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: Barvanje pirhov s čajem hibiskusa
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidimo medveda, če pa opazite še lovca, imate popoln vid