Piščančja prsa lahko spečete na različne načine, eden izmed njih je peka v cvrtniku na vroč zrak. Če ga imate, ne oklevajte. Rezultat so hitro pripravljena sočna piščančja prsa.

Sestavine

  • pol čajne žličke košer soli
  • pol čajne žličke paprike
  • četrt čajne žličke česna v prahu
  • četrt čajne žličke posušenega timijana, origana ali drugih zelišč
  • osmino čajne žličke sveže mletega črnega popra
  • 2 kosa piščančjih prsi brez kosti brez kože
  • 2 žlički ekstra deviškega oljčnega olja ali avokadovega olja

Postopek

  • V manjši posodi zmešajte začimbe.
  •  Piščanca rahlo potolčete, da se splošči in zmanjša velika izboklina na enem koncu.
  • Piščanca pokapajte z oljem in se prepričajte, da je piščanec dobro prepojen. Mešanico začimb potresite po obeh straneh piščanca in jo z rokami vtrite v piščanca.
  • Dodajte piščanca v cvrtnik in pecite z gladko stranjo navzdol 7 minut pri 190 °C.
  • Piščanca obrnite in kuhajte pecite 3 minute ali dokler notranja temperatura ne doseže 71 °C.
  • Odstavite ga na krožnik in pustite nekaj minut počivati.
  • Piščanca postrezite s svojimi najljubšimi prilogami in uživajte!

Piščančja prsa, pripravljena v cvrtniku na vroč zrak


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za odlično pecivo, ki ga boste pogosto pripravljali
Naslednji članekPogoste napake, ki jih delamo pri gojenju paradižnika