Piščančja prsa lahko spečete na različne načine, eden izmed njih je peka v cvrtniku na vroč zrak. Če ga imate, ne oklevajte. Rezultat so hitro pripravljena sočna piščančja prsa.
Sestavine
- pol čajne žličke košer soli
- pol čajne žličke paprike
- četrt čajne žličke česna v prahu
- četrt čajne žličke posušenega timijana, origana ali drugih zelišč
- osmino čajne žličke sveže mletega črnega popra
- 2 kosa piščančjih prsi brez kosti brez kože
- 2 žlički ekstra deviškega oljčnega olja ali avokadovega olja
Postopek
- V manjši posodi zmešajte začimbe.
- Piščanca rahlo potolčete, da se splošči in zmanjša velika izboklina na enem koncu.
- Piščanca pokapajte z oljem in se prepričajte, da je piščanec dobro prepojen. Mešanico začimb potresite po obeh straneh piščanca in jo z rokami vtrite v piščanca.
- Dodajte piščanca v cvrtnik in pecite z gladko stranjo navzdol 7 minut pri 190 °C.
- Piščanca obrnite in kuhajte pecite 3 minute ali dokler notranja temperatura ne doseže 71 °C.
- Odstavite ga na krožnik in pustite nekaj minut počivati.
- Piščanca postrezite s svojimi najljubšimi prilogami in uživajte!