Ti masleni piškoti z bogato karamelno omako in stopljeno čokolado so popolni za posebne priložnosti ali preprosto, ko si želite sladke pregrehe.

Sestavine

  • 250 g moke
  • 139 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 0,5 čajne žličke soli
  • 230 g masla, zmehčanega
  • 200 g polsladke čokolade, stopljene
  • 20 čajnih žličk karamelne omake (stopite karamelne toffi bonbone)

Postopek

  1. V veliki skledi ali skledi stoječega mešalnika zmešajte zmehčano maslo in sladkor v prahu. Mešajte 2-3 minute, dokler zmes ni kremasta in svetlejše barve.
  2. Dodajte moko, sol in vaniljev ekstrakt. Mešajte, dokler se ne oblikuje testo. Izogibajte se prekomernemu mešanju.
  3. Testo zavijte v plastično folijo in ga postavite v hladilnik za vsaj eno uro. (Če imate čas, lahko testo pustite v hladilniku čez noč za boljše rezultate.)
  4. Segrejte pečico na 180 °C in obložite pekač s papirjem za peko.
  5. Testo razvaljajte na pomokani površini na debelino približno 0,6 cm.
  6. S pomočjo modelčkov za piškote izrežite čim več piškotov. Preostanek testa oblikujte nazaj v kroglo, razvaljajte in izrežite še več piškotov, dokler ne porabite vsega testa.
    Piškote previdno prenesite na pripravljen pekač in pecite približno 10 minut, dokler robovi rahlo ne porjavijo.
  7. Piškote vzemite iz pečice in jih pustite, da se 10 minut ohlajajo na pekaču. Nato jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
  8. Na vsak piškot nanesite čajno žličko karamelne omake.
  9. Prelijte s stopljeno čokolado. Uporabite lahko temno ali mlečno čokolado, glede na svoj okus.
  10. Po želji okrasite z oreščki, kokosom ali posipi za dodatno dekoracijo.
  11. Hranite v nepredušni posodi pri sobni temperaturi do 5 dni.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Odličen recept za vanilijeve božične piškote, stopijo se v ustih


Zadnji prispevki

Prejšnji članekŽivo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?