Ti masleni piškoti z bogato karamelno omako in stopljeno čokolado so popolni za posebne priložnosti ali preprosto, ko si želite sladke pregrehe.
Sestavine
- 250 g moke
- 139 g sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- 0,5 čajne žličke soli
- 230 g masla, zmehčanega
- 200 g polsladke čokolade, stopljene
- 20 čajnih žličk karamelne omake (stopite karamelne toffi bonbone)
Postopek
- V veliki skledi ali skledi stoječega mešalnika zmešajte zmehčano maslo in sladkor v prahu. Mešajte 2-3 minute, dokler zmes ni kremasta in svetlejše barve.
- Dodajte moko, sol in vaniljev ekstrakt. Mešajte, dokler se ne oblikuje testo. Izogibajte se prekomernemu mešanju.
- Testo zavijte v plastično folijo in ga postavite v hladilnik za vsaj eno uro. (Če imate čas, lahko testo pustite v hladilniku čez noč za boljše rezultate.)
- Segrejte pečico na 180 °C in obložite pekač s papirjem za peko.
- Testo razvaljajte na pomokani površini na debelino približno 0,6 cm.
- S pomočjo modelčkov za piškote izrežite čim več piškotov. Preostanek testa oblikujte nazaj v kroglo, razvaljajte in izrežite še več piškotov, dokler ne porabite vsega testa.
Piškote previdno prenesite na pripravljen pekač in pecite približno 10 minut, dokler robovi rahlo ne porjavijo. - Piškote vzemite iz pečice in jih pustite, da se 10 minut ohlajajo na pekaču. Nato jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
- Na vsak piškot nanesite čajno žličko karamelne omake.
- Prelijte s stopljeno čokolado. Uporabite lahko temno ali mlečno čokolado, glede na svoj okus.
- Po želji okrasite z oreščki, kokosom ali posipi za dodatno dekoracijo.
- Hranite v nepredušni posodi pri sobni temperaturi do 5 dni.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Odličen recept za vanilijeve božične piškote, stopijo se v ustih