Ruske kape so sladki biseri tradicije. Pecivo, ki je vedno prisotno na družinskih srečanjih in ki razveseli vse. Okusen biskvit in bogat nadev v kombinaciji s čokolado je nekaj, kar navduši vse.
Sestavine
Za biskvit:
- 5 jajc
- 14 žlic sladkorja
- 25 žlic moke
- 3 (majhne kavne skodelice) olja
- 3 žlice kakava
- 1 vrečka pecilnega praška
Za nadev:
- 1 liter mleka
- 20 žlic sladkorja
- 10 žlic moke
- 250 g margarine
- 100 g kokosa
- 100 g čokolade
- 3 žlice olja
Postopek
- Jajca stepamo toliko časa, da postanejo penasta, nato dodamo sladkor. Stepamo, dokler se dobro ne združi. Nato vmešamo moko, pecilni prašek, olje in na koncu kakav. To mešanico združimo z jajci in dobro stepemo.
- Zmes enakomerno vlijemo v obložen pekač in pečemo pri 200 stopinjah. Ko je pečena, pustimo, da se ohladi.
- Od enega litra mleka ločimo dva decilitra in vanj vmešamo moko. Preostalemu mleku dodamo sladkor in pristavimo na štedilnik, da zavre. Ko mleko zavre, dodamo presejano moko in kuhamo toliko časa, da se nadev zgosti. Nato pustimo, da se nadev dobro ohladi. Ohlajenemu nadevu dodamo zmešano margarino.
- Z okroglim modelčkom izdolbemo iz biskvita kroge in jih prerežemo na pol. Nadev namažemo na eno polovico in jo združimo z drugo, tako da izgleda kot tortica. Premažemo z nadevom in povaljamo v kokosu. Stopimo čokolado z oljem in z žlico prelijemo po vrhu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Nekje na sliki jesenske pojedine se skriva sladoled, ga lahko najdete?
- Recept za slastne muffine z limono in makom, ki navdušijo vsakogar
- To so živila, ki jih nikoli ne postavite v vrata hladilnika, zagotovo se bodo pokvarila
- Ali poznate te neverjetne lastnosti kefirja?
- Slastna mineštra z zelenjavo in slanino za hladne dni
- Optična iluzija: Če imate visok IQ, boste list brez para našli v 10 sekundah