V poletnih mesecih so najboljše osvežilne sladice. Tokrat smo pripravili recept za pomarančno torto – osvežilno, okusno in enostavno za pripravo.

Sestavine

  • 1 L pomarančnega soka
  • 2 vrečki pudinga
  • 9 žlic sladkorja
  • 4 jajca
  • 2 žlici moke
  • 3 žlice kakava
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 100 g mletih orehov
  • 1 L smetane za stepanje
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • aroma pomaranče
  • 200 g kremnega sira
  • 1,5 vrečke želatine

Postopek

  • Najprej naredimo puding. V lonec dajte 500 ml pomarančnega soka in zavrite. Vmes vzamemo 2 vrečki pudinga in dodamo 2 žlici sladkorja ter zmešamo s 100 ml pomarančnega soka. Ko sok v loncu povre dodamo puding in mešamo dokler se ne zgosti. Pustite, da se ohladi.
  • 4 rumenjakom dodamo 6 žlic sladkorja in premešamo. Zaporedoma dodajamo in po vsakem dodajanju mešamo: 2 žlici vroče vode – 2 žlici moke – 3 žlice kakava – polovica pecilnega praška – 100 g mletih orehov – vse dobro premešamo.
  • Iz 4 beljakov stepemo trd sneg in ga dodamo zmesi, ki smo jo prej naredili. Združite z žlico in dobro premešajte.
  •  Dobljeno zmes vlijemo v model velikosti 26 ali 28 cm in pečemo približno 15 minut na 180 stopinj
  • V tem času bomo naredili čokoladni preliv. V 500 ml stepene smetane stopimo 300 g čokolade za kuhanje.
  • Ko dobimo biskvit, ga prelijemo s 100 ml pomarančnega soka, ki smo mu dodali aromo pomaranče in prelijemo s čokoladno kremo. Pustimo v hladilniku, da se lepo strdi, približno 2 uri.
  • Ko je že strjeno, bomo stepli 500 ml smetane za stepanje in dodali puding, ki smo ga predhodno naredili z mešalnikom. Vse zmešajte z žlico. Dodamo 200 g kremnega sira in stepemo z mešalnikom
  •  Kremo enakomerno premažemo po torti in jo za nekaj minut vrnemo v hladilnik.
  •  Zadnji korak je pomarančni preliv. V lonec vlijemo 200 ml pomarančnega soka in dodamo 2 žlici sladkorja, premešamo in počakamo, da zavre. Ko zavre, odstavimo z ognja in dodamo želatino, ki smo jo naredili po navodilih z vrečke, mešamo dokler se ne stopi in počakamo 5 minut, da se ohladi.
  • Enakomerno porazdelimo po torti, damo nazaj za par ur v hladilnik, da se dobro strdi in to je to, torto razrežemo in uživamo.

Video recept

Pripravite tudi:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Je vaš vid tako dober, da boste med korenčki našli svinčnik?
Naslednji članekKako se znebiti neprijetnega vonja iz hladilnika? Poznati morate le ta trik