Ti enostavni krompirčki so popolna priloga k vsakemu obroku. Mehki v notranjosti in rahlo hrustljavi na zunaj, odišavljeni z maslom, oljčnim oljem in svežim peteršiljem. Idealni za postrežbo ob mesnih ali zelenjavnih jedeh!

Sestavine

  • 675 g majhnih krompirjev (Yukon Gold, rdečkasta lupina ali podobni)
  • 2 žlički soli (plus po okusu)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • ¼ žličke mletega črnega popra (plus po okusu)
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja

Postopek

  1. Krompir operemo in ga damo v srednje velik lonec. Prelijemo ga s hladno vodo, tako da sega približno 5 cm nad krompir. Dodamo sol in lonec postavimo na močan ogenj ter zavremo.
  2. Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj na srednjo jakost in pustimo, da krompir rahlo vre 15–20 minut, dokler ni vilicam prijazno mehak.
  3. Nato ga odcedimo. Po želji ga lahko prerežemo na polovice ali četrtine.
  4. Krompir vrnemo v lonec ter dodamo oljčno olje, maslo in poper. Nežno premešamo ali potresemo lonec, da se krompir enakomerno obda z začimbami.
  5. Krompir preložimo v servirno skledo in ga potresemo s svežim peteršiljem.
  6. Najbolje se poda k pečenemu mesu, ribam ali kot samostojna jed. Dober tek!

Pripravite krompir za prilogo na takšen način in večkrat bo na vašem jedilniku

 

PRIPRAVITE TUDI: Pripravite tole jed s pire krompirjem in mletim mesom in pogosto bo na vašem jedilniku


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko v 5 sekundah ugotovite, kaj je narobe s sliko?
Naslednji članekKrize, ki čakajo vsako žensko pri 45 in 50 letih