Muffini s cimetom in jabolki so popolna sladica, ki vam polepša dan s svojimi okusnimi svežimi koščki jabolk in aromo cimeta.

Sestavine

  • 250 g večnamenske moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 0,5 žličke sode bikarbone
  • 0,25 žličke soli
  • 1 žlička cimeta
  • 2 jajci
  • 200 g sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 75 g jabolk, narezanih na kocke
  • 2 žlici limoninega soka

Za preliv

  • 5 žlic večnamenske moke
  • 1 žlička cimeta
  • Ščepec soli
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 2 žlici hladnega masla

Navodila

  1. Začnite tako, da združite vse suhe sestavine v skledo.
  2. Dodajte 2 skodelici večnamenske moke, 1 čajno žličko pecilnega praška, 1/2 čajne žličke sode bikarbone, 1/4 čajne žličke soli in 1 čajno žličko cimeta, nato skupaj zmešajte in odstavite.
  3. Sedaj dodajte 2 jajci v večjo skledo in ju stepajte na visoki hitrosti z električnim mešalnikom. Mešajte jih nekaj minut, dokler jajca ne postanejo bleda in puhasta.
  4. Nato nadaljujte s stepanjem jajc in počasi dodajte 1 skodelico granuliranega sladkorja.
  5. Stepajte še približno 3 minute. Ključ do super puhastih muffinov so dobro stepena jajca.
  6. Zdaj dodajte 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta in ponovno premešajte testo na visoki hitrosti in tokrat počasi dodajte 1/2 skodelice smetane.
  7. Zdaj lahko začnete dodajati svoje suhe sestavine v testo. Vendar ne dodajte vsega naenkrat. Dodajte približno 1/3 suhih sestavin naenkrat in vmes premešajte.
  8. Ko dobro zmešate vse suhe sestavine, vmešajte 3 žlice stopljenega masla.
  9. Sedaj nasekljajte 3 skodelice jabolk po vaši izbiri. Dodajte na kocke narezana jabolka v skledo in jih zmešajte z 2 žlicama svežega limoninega soka.
  10. Narezana jabolka z lopatko stresite v testo.
  11. Sedaj obložite pekač za muffine s podlogami za kolačke in začnite zajemati testo z veliko zajemalko za piškote.
  12. Preden gredo v pečico, jih na vrh napolnite s preprostim prelivom. V majhni skledi zmešajte 5 žlic večnamenske moke, 1 žlico cimeta, ščepec soli, 3 žlice rjavega sladkorja in 2 žlici masla.
  13. Vse skupaj pretlačite z vilicami, da se vse sestavine dobro povežejo in dobijo drobtinasto suho strukturo.
  14. Pečemo v pečici na 180 stopinj, približno 35 minut.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Stavimo, da ne najdete skrite mačke na fotografiji v manj kot 15 sekundah
Naslednji članekTako preverite ali je riba sveža?