Muffini s cimetom in jabolki so popolna sladica, ki vam polepša dan s svojimi okusnimi svežimi koščki jabolk in aromo cimeta.
Sestavine
- 250 g večnamenske moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 0,5 žličke sode bikarbone
- 0,25 žličke soli
- 1 žlička cimeta
- 2 jajci
- 200 g sladkorja
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 120 ml smetane za stepanje
- 3 žlice stopljenega masla
- 75 g jabolk, narezanih na kocke
- 2 žlici limoninega soka
Za preliv
- 5 žlic večnamenske moke
- 1 žlička cimeta
- Ščepec soli
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 2 žlici hladnega masla
Navodila
- Začnite tako, da združite vse suhe sestavine v skledo.
- Dodajte 2 skodelici večnamenske moke, 1 čajno žličko pecilnega praška, 1/2 čajne žličke sode bikarbone, 1/4 čajne žličke soli in 1 čajno žličko cimeta, nato skupaj zmešajte in odstavite.
- Sedaj dodajte 2 jajci v večjo skledo in ju stepajte na visoki hitrosti z električnim mešalnikom. Mešajte jih nekaj minut, dokler jajca ne postanejo bleda in puhasta.
- Nato nadaljujte s stepanjem jajc in počasi dodajte 1 skodelico granuliranega sladkorja.
- Stepajte še približno 3 minute. Ključ do super puhastih muffinov so dobro stepena jajca.
- Zdaj dodajte 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta in ponovno premešajte testo na visoki hitrosti in tokrat počasi dodajte 1/2 skodelice smetane.
- Zdaj lahko začnete dodajati svoje suhe sestavine v testo. Vendar ne dodajte vsega naenkrat. Dodajte približno 1/3 suhih sestavin naenkrat in vmes premešajte.
- Ko dobro zmešate vse suhe sestavine, vmešajte 3 žlice stopljenega masla.
- Sedaj nasekljajte 3 skodelice jabolk po vaši izbiri. Dodajte na kocke narezana jabolka v skledo in jih zmešajte z 2 žlicama svežega limoninega soka.
- Narezana jabolka z lopatko stresite v testo.
- Sedaj obložite pekač za muffine s podlogami za kolačke in začnite zajemati testo z veliko zajemalko za piškote.
- Preden gredo v pečico, jih na vrh napolnite s preprostim prelivom. V majhni skledi zmešajte 5 žlic večnamenske moke, 1 žlico cimeta, ščepec soli, 3 žlice rjavega sladkorja in 2 žlici masla.
- Vse skupaj pretlačite z vilicami, da se vse sestavine dobro povežejo in dobijo drobtinasto suho strukturo.
- Pečemo v pečici na 180 stopinj, približno 35 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- To se zgodi s telesom, če pogosto jeste zeleno solato
- Odpoklic priljubljenega izdelka, ki bo v teh dneh res pogosto na krožniku
- Recept za okusno pecivo s pomarančo – brez jajc in mleka
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga