Tiramisu, klasična italijanska sladica, je po vsem svetu priljubljena zaradi svojih bogatih okusov in kremaste teksture. Tej ljubljeni poslastici dodajamo edinstven pridih in predstavljamo mamljiv recept za tiramisu s kostanji.

Sestavine

  • 250 g mascarponeja
  • 500 g kostanjevega pireja
  • pomarančna lupina
  • sok ene pomaranče
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 500 ml smetane
  • 400 ml hladne kave
  • 4 žlice amaretta
  • Kakav v prahu
  • Piškoti za tiramisu

Postopek

  1. V posodi za mešanje zmešajte maskarpone in kostanjev pire do gladke in kremaste mase.
  2. Mešanici dodamo drobno naribano pomarančno lupinico in sok ene pomaranče ter tako prepojimo z aromo po citrusih.
  3. Postopoma dodajte sladkor v prahu, da se popolnoma raztopi, s čimer povečate sladkost mešanice.
  4. V ločeni skledi stepamo smetano, dokler ne nastane čvrst sneg. To bo tiramisuju dodalo lahko in zračno teksturo.
  5. Pripravite hladno kavno mešanico tako, da hladno kavo zmešate z amarettom, da zagotovite prijeten kavni pridih.
  6. Prstke na hitro pomočite v mešanico kave in amaretta, tako da so vlažni, a ne razmočeni.
  7. Začnite s postopkom polaganja v desertni pekač ali posamezne servirne kozarce. Na dno položite plast prstkov, namočenih v kavo.
  8. Dodajte veliko plast mešanice kostanjevega maskarponeja na vrh prstkov.
  9. Plasti ponavljamo, dokler je posoda skoraj polna, zaključimo s plastjo mascarpone mešanice.
  10. Sladico ali kozarce pokrijemo s plastično folijo in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri. To obdobje hlajenja omogoča, da se okusi stopijo in sladica popolnoma strdi.
  11. Po dveh urah vzemite tiramisu iz hladilnika in ga potresite z izdatno plastjo kakava v prahu, ki sladkemu mascarponeju doda grenko-sladek kontrast.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTehnološka revolucija v športu: Na poti k odličnosti in natančnosti
Naslednji članek5 idej za cvetlične aranžmaje (ikebane) za prvi november