Tiramisu, klasična italijanska sladica, je po vsem svetu priljubljena zaradi svojih bogatih okusov in kremaste teksture. Tej ljubljeni poslastici dodajamo edinstven pridih in predstavljamo mamljiv recept za tiramisu s kostanji.
Sestavine
- 250 g mascarponeja
- 500 g kostanjevega pireja
- pomarančna lupina
- sok ene pomaranče
- 70 g sladkorja v prahu
- 500 ml smetane
- 400 ml hladne kave
- 4 žlice amaretta
- Kakav v prahu
- Piškoti za tiramisu
Postopek
- V posodi za mešanje zmešajte maskarpone in kostanjev pire do gladke in kremaste mase.
- Mešanici dodamo drobno naribano pomarančno lupinico in sok ene pomaranče ter tako prepojimo z aromo po citrusih.
- Postopoma dodajte sladkor v prahu, da se popolnoma raztopi, s čimer povečate sladkost mešanice.
- V ločeni skledi stepamo smetano, dokler ne nastane čvrst sneg. To bo tiramisuju dodalo lahko in zračno teksturo.
- Pripravite hladno kavno mešanico tako, da hladno kavo zmešate z amarettom, da zagotovite prijeten kavni pridih.
- Prstke na hitro pomočite v mešanico kave in amaretta, tako da so vlažni, a ne razmočeni.
- Začnite s postopkom polaganja v desertni pekač ali posamezne servirne kozarce. Na dno položite plast prstkov, namočenih v kavo.
- Dodajte veliko plast mešanice kostanjevega maskarponeja na vrh prstkov.
- Plasti ponavljamo, dokler je posoda skoraj polna, zaključimo s plastjo mascarpone mešanice.
- Sladico ali kozarce pokrijemo s plastično folijo in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri. To obdobje hlajenja omogoča, da se okusi stopijo in sladica popolnoma strdi.
- Po dveh urah vzemite tiramisu iz hladilnika in ga potresite z izdatno plastjo kakava v prahu, ki sladkemu mascarponeju doda grenko-sladek kontrast.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za sladoled iz lubenice, ki je obnorel splet
- Optična iluzija: Samo tisti z odličnim vidom, bodo našli želvo na sliki
- Odlični ocvrtki s piščancem in krompirjem – enostavni za pripravo
- Recept za sezonsko solato, ki vas bo prijetno osvežila
- Uganka: Lahko najdete 5 plastenk čistil na sliki?
- Če opazite te znake na paradižniku, ste izbrali napačno mesto za gojenje