Se spomnite slastne tunine paštete, ki smo jo jedli v šolah? No, to ni recept za to pašteto, je pa kljub temu zelo okusen in verjamemo, da boste ob tem receptu pozabili na tisto iz starih časov.

Sestavine

  • 1 čebula (70 gramov)
  • 2 do 3 kisle kumarice (40 gramov)
  • 1 strok česna
  • 4 kuhani rumenjaki
  • 350 gramov odcejene tune
  • 3 do 4 slani inčuni
  • 2 žlički opranih kaper
  • 1 čajna žlička sladke paprike v prahu
  •  pol čajne žličke črnega popra
  • 2 čajni žlički gorčice
  • 2 žlici majoneze
  • 25 gramov masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 čajni žlički limoninega soka

Postopek

  1. V multipraktik damo čebulo, kumarice, česen, tuno, rumenjake, inčune, kapre, vse začimbe, majonezo, maslo in gorčico.
  2. Dobro premešamo in med mešanjem dodajamo olivno olje, ter limonin sok.
  3. Pašteto prestavimo v stekleni kozarec s pokrovom in damo na hladno.
  4. Najboljša je na popečenem kruhku.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako hitro odtajati zamrznjenega piščanca
Naslednji članekOptična iluzija: Če najdete telefon v manj kot 10 sekundah, vam čestitamo!