Se spomnite slastne tunine paštete, ki smo jo jedli v šolah? No, to ni recept za to pašteto, je pa kljub temu zelo okusen in verjamemo, da boste ob tem receptu pozabili na tisto iz starih časov.
Sestavine
- 1 čebula (70 gramov)
- 2 do 3 kisle kumarice (40 gramov)
- 1 strok česna
- 4 kuhani rumenjaki
- 350 gramov odcejene tune
- 3 do 4 slani inčuni
- 2 žlički opranih kaper
- 1 čajna žlička sladke paprike v prahu
- pol čajne žličke črnega popra
- 2 čajni žlički gorčice
- 2 žlici majoneze
- 25 gramov masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čajni žlički limoninega soka
Postopek
- V multipraktik damo čebulo, kumarice, česen, tuno, rumenjake, inčune, kapre, vse začimbe, majonezo, maslo in gorčico.
- Dobro premešamo in med mešanjem dodajamo olivno olje, ter limonin sok.
- Pašteto prestavimo v stekleni kozarec s pokrovom in damo na hladno.
- Najboljša je na popečenem kruhku.