Odličen recept za polnjeno pito z makom in jabolki. Okus je popoln, priprava pa res preprosta.

Sestavine

Suha mešanica:

  • 300 g gladke pšenične moke
  • 300 g zdroba (instant pšenični zdrob)
  • 150 g sladkorja
  • standardni paket pecilnega praška
  • ščepec soli

Mešanica z jabolki:

  •  1,5 kg jabolk
  • 150 g sladkorja
  • 3 vel. žlice ruma ali rumove arome (lahko tudi navadno vodo, če nimate)
  • 1 majhna žlička cimeta v prahu

Mešanica z makom:

  • 200 g mletega maka
  • 100 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 3 dl vrelega mleka

Dodatno:

  • 200 g masla za konec recepta

Postopek

  1. V moko dodamo zdrob (instant pšenični zdrob), sladkor, pecilni prašek, malo soli in premešamo.
  2. Naribamo in olupimo jabolka. Dodamo sladkor, cimet in rum ali rumovo aromo. Lahko pa uporabite tudi navadno vodo, če česa od naštetega nimate.
  3. V skledo dodamo mleti mak, maslo, sladkor in vanilijev sladkor. Prelijemo z vrelim mlekom in premešamo ter pustimo stati do uporabe. To je približno 20 min.
  4. Pekač velikosti 35×20 cm namastimo z maslom in dodamo tretjino suhih sestavin (250 g).
  5. Takoj dodajte polovico jabolčne mešanice (500 g).
  6. Sedaj dodamo polovico nadeva z makom (330 g).
  7. Takoj stresite drugo tretjino suhih sestavin (250 g) in nežno sploščite.
  8. Zdaj premažemo drugo polovico zmesi z jabolki (500 g).
  9. In takoj preostali nadev z makom (330 g).
  10. Na koncu stresemo še preostalo tretjino suhih sestavin (250 g).
  11. Po suhih sestavinah razporedite na rezine narezano hladno maslo in makova in jabolčna pita je pripravljena za peko.
  12. Pečemo 45 minut v predhodno ogreti pečici na 180C z zgornjim in spodnjim grelcem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaj se igra prične: Raziskovanje zabavnega vidika športnih stav
Naslednji članekPresenetljive koristi uživanja banan, ki jih morda ne poznate!